“Bombalar uzaktan kumandayla idare edilmiş”

“Bombalar uzaktan kumandayla idare edilmiş”

Amerikalı yetkililer, 15 Nisan’da Boston Maratonu’nu kana bulayan bombalı saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

    

Soruşturmaya katılan ancak isimlerinin gizli tutulmasını isteyen yetkililer, Boston’da 3 kişinin ölümüne 260’tan fazla kişinin yaralanmasına neden olan saldırıda kullanılan patlayıcıların uzaktan kumandayla idare edildiğinin anlaşıldığını bildirdi.

    

Bombaların basit düzenekli olduğunu belirten yetkililer, patlamaların nasıl bir cihazla kumanda edildiğinin ise henüz netleşmediğini ifade etti.

    

Soruşturma kapsamında, şüpheli Tsarnaev kardeşlerden ağır yaralı Cohar Tsarnaev’in hastanede sorgulandığı ve saldırıda rolü olduğunu kabul ettiği belirtildi.

    

Soruşturmayı derinleştiren Amerikalı yetkililer, polisle girdiği çatışmada ölen diğer şüphelinin adının 18 ay önce terör dosyasına eklenmiş olduğunu açıkladı.

    

AP’ye açıklamada bulunan yetkililer, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) Tamerlan Tsarnaev’in ismini, teröristler ve terör zanlılarını içeren gizli veritabanına 18 ay önce eklediğini bildirdi.

    

Yetkililere göre, o dönem Rus hükümeti Tamerlan Tsarnaev’in “radikal İslam”a yöneldiğine ilişkin kaygılarını CIA ile paylaştı ve bunun ardından Tamerlan’ın ismi terörizm dosyasına eklendi. Bundan 6 ay önceyse Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yine Rusya’nın talebi üzerine ayrıca yaptığı soruşturmada, Tsarnaev’in terörizmle herhangi bir bağlantısı bulunmadığı sonucuna ulaşıldı.

    

Boston’da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 260’tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.