BM zirvesinde Türkiye’yi Kimse Yok Mu temsil etti

BM zirvesinde Türkiye’yi Kimse Yok Mu temsil etti

Dünya’nın hemen her ülkesinden gelen devlet başkanı ya da başbakana ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler (BM), bu yıl temel konu olarak 15 yıl süre ile ele alacağı ‘2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ başlığı ile zirve toplantılarına başladı. Dün yapılan resmi açılış ve ardından tüm dünya ülkelerinin desteği ile kabul edilen 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi’nde Türkiye’yi Kimse Yok Mu derneği temsil etti.

BM Genel Kurulu’nda bugün Çin, İran, Küba gibi birçok ülkenin devlet başkanı ile başbakanı sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve iklim değişikliği konularında konuşuyor.

New York’ta devam eden zirve toplantılarına Türkiye adına katılan Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Kimse Yok Mu derneği, uluslararası yardım faliyetleri ile takdir toplamaya devam ediyor. BM tarafından dünya genelinde davet edilen 607 STK’nın katıldığı zirvede Kimse Yok Mu’yu Dış İlişkiler Sorumlusu Emrah Akgül temsil etti.

Yaklaşık 160 ülkenin devlet başkanı ya da başbakan düzeyinde temsil edildiği zirveye katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Akgül, toplantının amacının tüm dünyada insanlığın refahını sağlama ve yoksulluğu ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu dile getirdi.

BM’nin New York’taki Genel Merkezi’nde devam eden Sürdürülebilir Zalkınma zirvesi yoksulluğu sona erdirme, açlığı bitirme, sağlıklı bireyler yetiştirme, nitelikli eğitim sağlama, toplumsal cinsiyet eşitliği, temiz su, hijyen ve halk sağlığı, erişilebilir ve temiz enerji, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sanayi, inovasyon, alt yapı, eşitsizliklerin azaltılması, sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları, sorumlu tüketim ve üretim, iklim ve eylem, sudaki yaşam, karasal yaşam, barış ve adalettin tesisinin önümüzdeki 15 yıl içinde sağlama hedeflerini öngörüyor.

Akgül, insanlık adına son derece önemli bir zirvede Kimse Yok Mu derneği olarak Türkiye’yi temsil etmelerini, “Daha önce de BM Kalkınma hedefleri için online toplantılara katılıp katkı yaptık. Bu hedefler doğrultusunda program ve paneller düzenleyip, ortaklıklar gerçekleştirdik. 2015 kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi adına bundan sonra da kurum olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edecek ve Birleşmiş Milletler ile koordineli çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kimse Yok Mu, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) Danışman üyeliğine sahip.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.