Bill Cosby’e “cinsel taciz” davası açıldı

Bill Cosby’e “cinsel taciz” davası açıldı

California eyaletinde bir kadın 15 yaşında iken ünlü komedyan Bill Cosby tarafından tecavüze uğradığı gerekçesi ile dava açtı.

Cosby aleyhine dava açan Judy Huth, cinsel taciz olayının 1974 yılında Los Angeles şehrinde yaşandığını ifade etti. Kendisine zorla Cosby’in cinsel tacizde bulunduğunu ifade eden Huth, olayın ayrıntılarını da açtığı dava dosyasında anlattı.

Ünlü komedyana cinsel taciz suçlamasından dolayı 2005 yılından bu zamana açılan ilk dava oldu. Son haftaların en sıcak gündemi haline gelen Cosby’in cinsel taciz olaylarında bugüne kadar 15 civarında kadın, ünlü komedyan hakkında suçlamada bulundu. Cosby hakkında taciz suçlamasında bulunanlar arasında bir dsönemin süper modellerinden Janice Dickson da bulunuyor.

Cosby hakkında yapılan suçlamalar 77 yaşındaki komedyanın şovlarını da olumsuz etkiliyor. NBC ile Netflix komeyanın şovlarını yayınlama ile ilgili yaptıkları anlaşmayı iptal ettiklerini duyurdu. Cosby’in avukatları henüz dava için bir açıklama yapmazken, ünlü komeyan hakkında ileri sürülen tüm taciz suçlamalarındaki beznerlik dikkat çekiyor. Huth da Cosby hakkında açtığı davada ünlü komedyanın kendisine bir hayli içki ikram ettikten sonra cinsel ilişki için zorladığını dile getirdi.

Huth davası Cosby için büyük sıkıntılara yol açabilir. Zira Huth, cinsel tacize uğradığını söylediği dönemde 18 yaşından küçük olması ünlü komedyanın suçlu bulunması durumunda büyük sıkıntılar verebileceği öngörülüyor. Huth dan önce de geçtiğimiz ay Pittsburgh da yayın yapan KDKA televizyon kanalında programa katılan bir kadın, 1980 yılında henüz 15 yaşında iken Cosby’in kendisine içiki ve uyuşturucu verdikten sonra cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti.

Cosby hakkında cinsel taciz suçlamasını mahkemeye taşıyan ilk kişi 2005 yılında Andrea Constand adlı kadın olmuştu. Dava sonunda Cosby berat etmiş ve bir ceza almadan kurtulmuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.