Biden’ın Fethullah Gülen ile ilgili sözlerine Beyaz Saray’dan açıklama

Biden’ın Fethullah Gülen ile ilgili sözlerine Beyaz Saray’dan açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyaretinde Fethullah Gülen’in iade süreciyle ilgili söylediği sözlere açıklık getirdi.

Earnest’a günlük basın brifinginde, Biden’ın Ankara’da Fethullah Gülen hakkında söylediği, “Keşke başka ülkede olsaydı” sözü ve “yeterli kanıt sunulması” dileğinin bir “dil sürçmesi” olup olmadığı, yönetimin bu sözlere katılıp katılmadığı soruldu.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, bu tür iade taleplerinin nasıl sonuçlandırılacağına ilişkin, hem Türkiye ile Amerika arasındaki suçluların iadesi anlaşması hem de ABD yasalarında belirtilen bir süreç bulunduğuna dikkati çeken Earnest,“Bence Biden’ın kastettiği şuydu: bu konu ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde biraz gerilim yarattı ve bu gerilim bir gecede çözülmeyecek çünkü bu sürecin ve kuralların takip edilmesi, anlaşmaya uyulması önemli” dedi.

Earnest, Amerikan yönetimi olarak, Türk hükümetine Gülen’in iadesi taleplerini esaslar temelinde değerlendirme sözü verdiklerini belirtirken, bu sözü icraatle de desteklerini söyledi ve ABD Adalet Bakanlığı heyetinin Türkiye’de Gülen’in iadesi konusunda temaslarda bulunmasını örnek gösterdi.

Earnest, Gülen’in iadesi konusunda kararın yönetim tarafından verilmeyeceğini, Türkiye’nin endişelerini anlasalar da takip edilmesi gereken bir yasal sürecin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.