Biber gazı sıkan polise 38 bin dolar tazminat

Biber gazı sıkan polise 38 bin dolar tazminat

California’da 2011 yılında yaşanan protesto gösterilerinde oturma eylemi yapan öğrencilerin yüzüne biber gazı sıkmasıyla ün kazanmış olan polis memuru John Pike, olaylar sonrasında yaşadığı psikolojik travma nedeniyle 38 bin dolar tutarında tazminat almaya hak kazandı. Olayın basına yansımasıyla işini kaybeden Pike, geçtiğimiz yaz tazminat hakkı için mahkemeye başvuruda bulunmuştu.

 

Buna göre pasif halde oturan öğrencilerin yüzüne biber gazı sıkan Pike, öğrencilerin hepsinden daha fazla tazminat almış olacak. Biber gazından etkilenen öğrencilerle de bir anlaşmaya varan UC Davis Üniversitesi, 21 davacı öğrenciye toplamda 1 milyon dolar ödemeyi kararlaştırdı. Bu miktara yaklaşık 250 bin dolar tutarında avukatlık ücreti ve diğer mahkeme ücretleri de dahil. Anlaşmanın bir parçası olarak üniversite ayrıca öğrencilerden resmen özür de diledi. 

 

Eski polis memurunun tazminat almaya hak kazanmasının sebebi ise bir psikiyatristten aldığı orta dereceli iş göremez raporu. Raporda Pike’ın olay sonrasında kendisine gösterilen tavırdan dolayı depresyona girdiğini ifade ettiği belirtildi. 2012 yılında Pike ile iki kez görüşen uzman psikiyatriste göre Pike, halen devam eden, harici ve dahili duygusal çalkantılar yaşamakta ve psikolojik olarak henüz iyileşme gösterebilmiş değil.

 

2011 yılının kasım ayında üniversitede yaşanan olayların yansıtıldığı ve internette sıkça paylaşılan videoda öğrenciler eski polis memurunun ismiyle birlikte ev adresi ve diğer iletişim bilgilerini de paylaşmıştı.

 

Olay neticesinde Pike ve diğer bir çok polis memuru hakkında iç güvenlik soruşturması başlatılmış, soruşturma neticesinde Pike, bir başka polis memuru ve emniyet müdürü Annette Spicuzza’ın ödemeleri askıya alınmıştı. Emniyet Müdürü Spicuzza da 2012 yılının nisan ayında emekliye ayrılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.