Beyaz Saray: Sean Penn ABD devletine çalışmıyor

Beyaz Saray: Sean Penn ABD devletine çalışmıyor

Beyaz Saray, Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo (Bücür) lakaplı Joaquín Guzman Loera’nun yakalanmasına yaptığı mülakat yardımcı olan Hollywood yıldızı Sean Penn’in ABD devletine çalışmadığını açıkladı.

Başkan Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik danışmanı yardımcısı Ben Rhodes, MSNBC televizyonuna verdiği mülakatında, Penn’in El Chapo’nun yakalanması için ABD hükümeti ile işbirliği içinde olmadığını söyledi. Rhodes, “Sean Penn’in kendisinin de söylediği gibi mülakatı El Chapo’nun yakalanmasına yardımcı olmak için yapmadığını düşünüyorum ve ABD hükümetinin çabasının da bir parçası olmadı” dedi.

MSNBC televizyonundan Andrea Mitchell’e konuşan Rhodes, güvenlik güçlerinin El Chapo’nun yakalanmasına yardımcı olması için spesifik kaynakları kullanmadığını savundu. 

Rhodes, El Chapo’nun ABD’ye kaçak yollarla sokulan uyuşturucu ticaretinden sorumlu ve bugünde olması gereken demir parmaklıkların arkasında olduğunu söyledi. Rhodes, ayrıca Meksika’daki uyuşturucu ticareti ile şiddetten de El Chapo’nun sorumlu olduğunu savundu.

Mitchell’in Ekim ayında Meksikalı güvenlik güçlerinin El Cahpo’ya baskın yapacağı ancak ABD’nin Penn’in mülakatı nedeniyle bunun durdurulması yolunda talebi yönündeki iddiayı sormasına Rhodes, “Operasyonun detayları hakkında bilgi sahibi değilim. Benim söylemeye çalıştığım bizim Meksika ile bu kartel ve kartel lider yapısına karşı çok güçlü işbirliği içinde olduğumuzdur’’ diye cevap verdi.

Meksika ile birlikte El Chapo’nun yakalanabilmesi için uzun süredir işbirliği yürüttüklerini belirten Rhodes, bu çabanın karşılığında da amaçlarına ulaştıklarını dile getirdi.

Ünlü sinema oyuncusu Penn, El Chapo ile Rolling Stone dergisi için mülakat yapmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.