Bermuda Şeytan Üçgeni bir gemiyi yuttu!

Bermuda Şeytan Üçgeni bir gemiyi yuttu!

Florida eyaletine bağlı Jacksonville limanından, Puerto Rico’nun San Juan kentine giden ve içinde 28 Amerikan, 5 de Polonyalı mürettebatı bulunan kargo gemisinin Bermuda Şeytan Üçgeni’nde battığı açıklandı.

ABD Sahil Muhafaza Acil İlkyardım Şefi Yüzbaşı Mark Fedor, geçtiğimiz perşembe gününden bu yana haber alınamayan Al Faro adlı Amerikan bandralı geminin, Bermuda Şeytan Üçgeni’nde battığını, gemiden arta kalan filika, can simitleri ve başka eşyalara ulaştıklarını ancak geminin bulunamadığını.

Fedor, “Gemi ile en son bağlantı kurulduğu Perşembe günkü noktaya Cumartesi günü ulaşabildik. Ancak hava koşulları çok kötüydü, hızı 224 kilometreyi bulan fırtına, 1 milden düşük görüş mesafesi ve dev dalgalar yüzünden neyin nerede olduğuna ilişkin net bir bilgi sağlayamadık” dedi.

Hava koşulları elverdiğinde arama çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Fedor, “Havadan ve okyanustan yaptığımız çalışmalardan elde ettiğimiz bilgilere göre, geminin Perşembe günü, son bağlantı kurulduğu yerde battığını düşünüyoruz. Arama çalışmalarımızı, mürettebattan kurtulan olması olasılığına yoğunlaştırdık. Ancak şimdiye kadar bir cesede ulaştık” dedi.

Gemi ile en son Crooked Adaları’ndan 35 mil uzaklıkta, yerel saatle 07:30’da bağlantı kurulduğu, ondan sonra hiç bir haber alınamadığı açıklandı. Deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ryan Ross, Bermuda Şeytan Üçgeni’nde kaybolan geminin, 3 adet C-130 tipi uçak, ABD Deniz Kuvvetleri’ne bağlı uçak ve helikopterlerle aranmakta olduğunu bildirdi. Ross, “kurulan son bağlantıda, motorların durduğunu, geminin su almakta olduğunu ve suyu boşaltmaya çalıştıklarını bildirmişlerdi” dedi. Geminin, ABD’nin Doğu bölgelerini etkisi altına alan ve Bermuda çevresini de etkileyen Joaquin Kasırgası’nda batmış olabileceği de olasılıklar arasında sayılırken, arama uçaklarının okyanus üzerinde yüzen can simitleri gördükleri belirtildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.