Başkan’ın ekibi seçim zaferini baklava ile kutladı

Başkan’ın ekibi seçim zaferini baklava ile kutladı

Salı gecesi ikinci defa başkanlık görevine seçilmeyi başaran Başkan Barack Obama’nın çalışma ekibi ve Parti’nin üst düzey yöneticileri zaferlerini Türk baklavası ile kutladı. Demokrat Parti’nin seçim kampanyasında aktif olarak çalışan ‘Turks4Obama’ (Turks for Obama-Türkler Obama için) öncüleri salı gecesi ikram ettikleri baklavalar ile Başkan’ın zaferini tatlandırdılar.

Başkan Obama’nın memleketi olan Chicago’da aslı gecesi tüm parti yönetimine baklava dağıttıklarını belirten ‘Turks4Obama’ kampanyasinin öncülerinden Burak Yeneroğlu, bu davranışlarının kendileri ile Demokratlar arasında çok güzel bir muhabbete vesile olduğunu söyledi. Baklavayı yiyen hemen her Demokrat Partili yöneticinin kendilerine Türkiye ile ilgili bir anısını Anlattığına dikkat çeken Yeneroğlu, ‘‘Baklava ikramımız
inanılmaz güzel dostluklar kurmamıza neden oldu’’ diye konuştu.

DSC01920
Seçim gecesinde kendilerinin özel davetliler listesinde yer alarak Chicago’da Başkan Barack Obama’nın konuşma yapacağı ana merkezde olduklarını belirten Yeneroğlu,  Başkan Obama’nın zafer konuşmasının ardından yaklaşık 200 kişinin yer aldığı özel toplantıda kendileri gayretlerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

‘’Seçimden tam bir hafta önce Başkan Obama, seçim kampanyasında yapmış olduğumuz maddi manevi destekten dolayı telefon ile bizzat teşekkür etti’’ diyen Yeneroğlu, yine Başkan’ın seçim kampanya ekibinin aynı gün kendilerine ‘Turks4Obama’yı Amerika’da en önemli ilk 25 grubun içine aldıklarını söylediklerini aktardı.

OBAMA’YA OY VEREN TÜRK-AMERİKALILARIN ORANI YÜZDE 90’IN ÜZERİNDE

Seçim çalışması için birçok eyalete Chicagolu işadamı Edip Pektaş ile gidip oradaki Türkler ile bizzat görüştüğünü belirten Yeneroğlu, elde ettiği izlenimlerinden 6 Kasım’da Türk insanın hemen hepsinin Obama’yı desteklediğine şahit olduğunu ifade etti. Türkler arasında yaptıkları ankette katılanların yüzde 90’ından fazlasının Obama’ya oy verecekleri yönünde irade beyanında bulunduğuna işaret eden
Yeneroğlu, ‘‘Bizim yaptığımız kamuoyu yoklaması küçük çaplıydı. Ben tüm Türklerin nabzını tuttuğumuzu söyleyemem ama bizzat gözlemim görüştüğüm hemen her Amerikalı-Türk’ün Obama’yı desteklediği yönünde oldu’’ dedi.


DSC00175TÜRKLER 2012 SEÇİMLERDE OBAMA’YA DESTEK İÇİN İKİ YIL ÖNCEDEN KOLLARI SIVADI

‘‘Biz 2012 başkanlık seçimleri için 2010 yılından itibaren çalışmaya başladık’’ diyen Burak Yeneroğlu, ‘‘Türk-Amerikalı işadamları olarak Başkan Obama’ya yardım kampanyalarına katıldık. Yardım kampanyalarında çok başarılı olunca Edip beyle bizi partinin Ulusal Finans Komitesine seçtiler’’ dedi.

‘Turks4Obama’ kampanyasinin kurucularından olan Yeneroğlu, Ulusal Finans Komitesi’ne girmelerinden sonra kendilerine partiden hemen her kapının açıldığını aktardı. Amerika’da 2008’deki başkanlık seçimlerinde sosyal paylaşım sitelerinin öneminin anlaşıldığına dikkat çeken Yeneroğlu, bu amaçla kendilerinin de ‘‘Turks4Obama’’ adlı internet sitesini kurduklarını kaydetti. Kurdukları internet sitesini çok aktif olarak kullandıklarını belirten Yeneroğlu, bunun parti yönetimi tarafından da kısa sürede fark edildiğini aktardı.

AMERİKA’DAKİ TÜRK TOPLUMUNUN SORUNLARINI BAŞKAN’A
ANLATTILAR

Başkan Obama’nın ikinci dönem seçilebilmesi için maddi manevi ciddi destek verdiklerini aktaran Yeneroğlu, bu kapsamda Türk işadamlarında Obama için yardım topladıklarını aktardı. Başkan Obama ile dört defa yemek yediklerini belirten Yeneroğlu, ‘‘Bizde bu imkanları değerlendirerek hem Başkan’a hem de parti yönetimine Amerika’daki Türk toplumu hakkında bilgi verip, hem insanımızı tanıttık hem de sorunlarını birinci ağızdan kendilerine ilettik’’ dedi. Sadece  sorunlar degil değer yargıları, inançlari gibi genel olarak Türkleri tanıtan bilgileri Obama’ya ve Demokrat Parti yönetimine anlattıklarını belirten Yeneroğlu, ‘‘Örnegin yılda iki önemli dini bayramımızın olması gibi, Türk insanın kültürü ve hassasiyetleri, aile hayatı, gibi konularda kendilerini bilgilendirdik’’ dedi.

Demokrat Partililer ile biraraya geldiklerinde mutlaka Türkiye ile ilgili meseleleri de konuştuklarını vurgulayan Yeneroğlu, ‘‘Onlar bize Türkiye ile hep olumlu görüş ilettiler. Bizde iki ülke arasındaki konulardan ziyade bu ülkede yaşayan Amerikan Türk insanımızın sorunlarını ileterek, anlamalarını, bilmelerini sağladık’’ dedi.

DSC01927

TÜRKLER KRİTİK EYALETLERDE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENDİ

Başta kritik eyaletlerde olmak üzere Demokrat Parti’nin seçim ofislerini ziyaret edip burada Türklerin de gönüllü olarak çalışmalarını sağladıklarını aktaran Yeneroğlu, ‘‘Bu arkadaşlar kapı kapı dolaşarak Obama için oy istediler. Telefonlarla yine Başkan için halktan oy istediler. Toplantılara katılıp seçim kampanyasının tüm çalışmalarında aktif olarak yeraldilar’’ diye ekonuştu.

Türk gönüllülerin özellile kritik eyaletlerde Demokrat Parti’ye çok yardımının dokunduğunu aktaran Yeneroğlu, Florida’da eyalet dışından gelerek Demokrat parti için çalışan gönüllülere kalacak yer ayarlama, yemek hatta ulaşımlarını dahi sağladıklarını söyledi. Burak Yeneroğlu, ‘‘Başta Başkan Obama olmak üzere partinin tüm üst yönetimi bizi gördükleri her yerde, ‘Siz Türkler her yerdesiniz, harika isler yapiyorsunuz’ dediler ve işi çok ciddi sahiplendiğimiz için memnuniyetlerini defaat ile bize ilettiler’’ dedi.

Amerika’nın iç kesimindeki eyaletlerde Türk gönüllü insanlarının Obama’nın seçim kmapanyasında görev yapmasının bölgede yaşayan insanların çok dikkatini çektiğini belirten Yeneroğlu, ‘‘Türk insanı iç kesimlerde fazla tanınmıyor. Seçim kampanyası için kapısını bir Türk’un çalıp Obama’ya oy istemesi bu insanları çok şaşırtıyor. Tabi konuşmaya başlayınca Amerikalılarla ortak paydalar mutlaka ortaya çıkıyor ve bu vesile ile de ülkemizi her yerde tanıtmış oluyoruz’’şeklinde konuştu.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.