Başkan Yardımcısı Biden: İran’dan özür dilemeyeceğiz

Başkan Yardımcısı Biden: İran’dan özür dilemeyeceğiz

Amerika, İran’ın Basra Körfezi’nde karasularını ihlal ettiği gerekçesi ile gözaltına alınan 10 Amerikan askeri için ABD’nin özür dilemeyeceği açıklandı.

Başkan Yardımcısı Joe Bide, yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’dan karasularının ihlal ettiği iddialarına karşılık özür dilmeyeceğini bildirdi. Bu sabah CBS televizyonuna açıklama yapan Biden, “Özür dileyecek bir durum yok. Botta bir sorun çıktı şimdi botta sorun çıkması için mi özür dileyeceğiz? Hayır, özür açıklaması gibi bir şey beklenmesin. Bu standart deniz uygulaması’’ dedi.  

İran’ın Amerikan askerini gözlatına almasının sıkıntı oluşturduğunu ve bunu da Tahran yönetiminin anladığını belirten Biden, “Serbest bırakacaklarını söylediler ve olağan bir ulusun yapması gerekeni yaptılar’’ dedi.

JOHN KERRY: ZARİF BİZAT OLAYA MÜDAHİL

Amerikan deniz donanmasına bağlı askerlerin gözaltına alınması haberinin Washington D.C ulaştığı anda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in İranlı mevkidaşı Muhammed Javad Zarif’i bizzat arayarak konuştukları öğrenildi.

ABD basınında çıkan iddiaya göre, son üç yıldır İran’ın nükleer çalışması nedeni ile yürüttükleri pazarlıktan dolayı Kerry ile Zarif arasında güçlü bir ilişki olduğu vurgulandı. Kerry, daha sonra yaptığı açıklamada, Zarif ile konuşmanın ardından mevkidaşının, “profesyonel şekilde” olaya müdahil olduğunu belirtti.

Kerry,”Bu konunun barışçıl bir şekilde çözülmesi, ülkemizin güvenli ve güçlü olmasında diplomasinin kritik rol oynadığının bir kanıtıdır” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.