Obama: Ebola hastalığının yayılma hızı kontrolsüz bir biçimde artıyor

Obama: Ebola hastalığının yayılma hızı kontrolsüz bir biçimde artıyor

Başkan Barack Obama dün Atlanta’daki Hastalık Önleme Ve Kontrol Merkezi’ni (CDC) ziyaret etti. Başkan Obama burada Afrika’nın batısında baş gösteren Ebola virüsüne verilen mücadeleden bahsetti.

Obama yaptığı konuşmada, birçok sağlık görevlisinin Afrika’da, evlerinden uzakta, çok zor şartlar altında gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı. Amerikan halkının gözünde kahraman olan bu kişilerden birçoğunun kendi istekleriyle oraya gittiklerini, ve bu çalışmanın CDC tarihindeki en kapsamlı uluslararası çalışma olduğunu sözlerine ekledi.

Afrika’daki havaalanlarında güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğunu belirten Obama, virüslü birinin uçağa binmemesi için gerekli tedbirlerin alındığını ve hasta olduğundan şüphelenilen kişiler için havayolu şirketi çalışanları tarafından anında basit bir test uygulanabildiğini söyledi. Obama buradaki hastanelerin beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olduğunu belirtirken, Emory Üniversitesi hastanesindeki bütün doktorları, gelen hastaları tedavi ettikleri için tebrik etti.

Obama sözlerinin devamında, Ebola hastalığı sebebiyle şu ana kadar 2 bin 400’den fazla insanın öldüğünü söyledi. “Ebola hastalığının yayılma hızı kontrolsüz bir biçimde artıyor. Hastaneler ihtiyaca cevap veremez hale geldi, insanlar sokaklarda ölüyor. Bu rakamlar on binlere ulaşabilir. Eğer halk panik olursa ülkenin ekonomisi de çöker ve bu sadece o ülkeyle ilgili değil global bir sorun haline gelir.” diyen Obama, bütün bunları önlemek için hükümetin güvenlik birimleri dahil çok güçlü bir takım ile çalıştıklarını ve bugün bu sebeple burada bulunduğunu belirtti.

Başkan Obama, Batı Afrika’ya sağlık ekibi ve ekipmanlarının kolayca ulaştırılabilmesi için bir hava köprüsü kuracaklarını, Senegal’de ise ekiplerin ve malzemelerin daha sistemli dağıtılabilmesi için bir merkez oluşturacaklarını belirtti. Sağlık personelinin korunması amacıyla hastalıkla ilgili yeni bir web sayfası hazırlandığını belirten Obama, Liberia’da yeni bir hastane açıldığını, ayrıca bin yataklı yeni bir karantina merkezi açılacağını ve yeni ayrılan ödenekle bilim adamlarının Ebola virüsünü bulabilmeleri için acil bir araştırma başlattığını açıkladı. Obama, şu an hastanelere alınmayan yüzlerce ailenin bulundukları yerde ölümü beklediklerini ve bu durumun değişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.