Barry White: Özgür basın mücadelenizde yanınızdayız

Barry White: Özgür basın mücadelenizde yanınızdayız

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) İngiltere Temsilcisi Barry White, Türkiye’de medyaya yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek, özgür basına dayanışma ve destek mesajı gönderdi.

Barry White, Türkiye’nin “karanlık sulara” doğru ilerlediğini belirterek, “Tehlikeli bir zaman dilimine girilen böyle bir dönemde, insanların bilgi edinme hakkını savunmak için birlik içinde olmak, birbirimize destek vermek çok daha fazla önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

Hidayet Karaca’nın hapiste yazdığı kitabın TÜYAP kitap fuarındaki imza programına sağlık sorunu sebebiyle katılamayan White, programa yazılı bir mesaj gönderdi. White mesajında, “1 Kasım seçimlerinin ardından yaşananlar, bizlere, bağımsız ve eleştirel medyanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi” ifadelerine yer verdi.

Barry White’ın mesajı şu şekilde:

“Değerli meslektaşlarım, elimde olmayan sebeplerden dolayı, bu önemli etkinlikte sizlerle birlikte olamadığım için özrümü kabul edin lütfen.

İngiltere Gazeteciler Birliği ve bağlı bulunduğumuz Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun dayanışma ve birlik mesajlarını iletmek istiyorum.

1 Kasım seçimlerinin ardından yaşananlar, bizlere, bağımsız ve eleştirel medyanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Karanlık sulara ve daha tehlikeli bir zaman dilimine girilen böyle bir dönemde, insanların bilgi edinme hakkını savunmak için birlik içinde olmak, birbirimize destek vermek çok daha fazla önem arz ediyor.

Geçtiğimiz 4 yıl boyunca Avrupa Gazeteciler Federasyonu olarak, sadece işini yaptıkları için soruşturma geçiren gazetecilere destek vermek amacıyla, Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndaki dostlarımızla yakın işbirliği içinde olduk. Mücadelenizde size destek vermeye devam edeceğiz ve bu mücadelede yalnız olmadığınızı her platformda açıkça dile getireceğiz.

Dayanışma dileklerimle…

Barry White, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.