Baltimore’da bir hafta gece sokağa çıkmak yasağı

Baltimore’da bir hafta gece sokağa çıkmak yasağı

Baltimore şehrinde Freddy Gray adlı siyahi bir gencin gözaltında öldürülmesinin ardından başlayan protestolar, Gray’in cenazesinin ardından daha da büyüdü.

Amerikalı siyahi vatandaşlara yönelik polis şiddetine karşı yapılan protestolarda eylemcilerle emniyet güçleri arasında çatışmalar çıktı. En az 15 polis yaralandı, yaklaşık 200 gösterici gözaltına alındı.

Belediye başkanının ofisinden yapılan açıklamaya göre olaylarda 144 araç ve 15 bina ateşe verildi. Kentte ‘olağanüstü hal’ ve ‘bir hafta boyunca gece sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi.

Olayların son bulması için Ulusal Muhafızlar devreye sokuldu. Maryland Valisi Larry Hogan, 5 bin yedek kuvveti kentte durumu kontrol altına almak için göreve çağırdı.

Baltimore’da 19 Nisan’da gözaltına alınan 25 yaşındaki Gray, gözaltında iken hastanelik olmuş, bir hafta hastanede kalmış, belkemiğindeki ciddi ve açıklanamayan yaralar nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Geçen yıl, St.Louis şehrinin Ferguson semtinde silahsız 18 yaşındaki Michael Brown ve New York şehrinde yine silahsız Eric Garner’ın polis tarafından öldürülmesi benzer olayları tetiklemişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.