Ayı yavrularını vurmayan polis memuru açığa alındı

Ayı yavrularını vurmayan polis memuru açığa alındı

Kanada’da ilginç bir olay yaşandı. İki yavru ayıyı vurmayan polis memuru açığa alındı ancak bölge halkı olaya tepki gösterip imza kampanyası başlattı.

Görevini ihlal suçlaması ile açığa alınan polis, iki yavru ayının kurtulmasına neden oldu. İlginç olay, Kanada’nın British Columbia metropolitanın da yaşandı. Bir siyah ayının yavruları ile birlikte eve girmesi sonucu polis ve itfaiye olay yerine geldi.  Polis anne ayıyı vurarak etkisiz hale getirdi. Ancak siyah ayının yanın da iki de yavrusu vardı. Polis amiri yavru ayıları da öldürülmesi talimatını verdi. Fakat, polis memuru Bryce Casavant, bu emri yerine getirmedi. Casavamt, yavru ayıları itfaiyenin de yardımı ile yakalayıp  North Island Yaban Hayatı Koruma Merkezi’ne götürdü.

Kanada basını olayın üzerine polis memuruna sahip çıktı. Kanada basını, ‘‘Casavant, işini kaybetme riskine rağmen yavru ayıları kurtarması insanlık adına gurur verici’’ şeklinde yorumlarla değerlendirdi.

ayı-yavruları1

 

İMZA KAMPANYASINA KISA SÜREDE 183 BİN İNSAN DESTEK VERDİ

Polis departmanı açığa alınan Casavant hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. Ancak bölge halkı polis memuruna sahip çıkarak işinde kalması yolunda imza kampanyası başlattı. Casavant için açılan imza kampanyasına kısa sürede 183 binden fazla insan destek verdi. Kampanya change.org adlı internet sitesi vasıtasıyla tüm ülkeye ulaştı.

Yavru ayılara bir süre bakacaklarını belirten North Island Yaban Hayatı Koruma Merkezi, daha sonra bunları doğal hayata bırakacaklarını söyledi. Merkez açıklamasında ayrıca yavru ayıların hayatını kurtaran Casavant’a da fedakarlığından dolayı teşekkür etti.

Casavant, “İnsanlarımızın bilmesini isterim ki, onlar için doğru olanı yapmaktır görevim’’ diye kendisini savundu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.