Avrupa Parlamentosu’ndan ortak ‘İpek Holding’ açıklaması

Avrupa Parlamentosu’ndan ortak ‘İpek Holding’ açıklaması

Avrupa Parlamentosu’nun iki grubu ortak bir açıklama ile İPEK Grubu’na el koyulmasına sert tepki gösterdi.

Liberal Grup Başkanı ve eski Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt ile Yeşiller eşbaşkanı Rebecca Harms’ın imzası ile yapılan ortak açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yapılarak muhalif basını susturma stratejisinden vazgeçilmesi istendi.

‘İpek Medya Grubu’nun susturulması: iktidar partisinin seçmenleri etkileme manevrası’ başlıklı açıklamada, haftasonu yapılacak seçimler öncesi Türk hükümetinin İPEK Grubu’na el koymaya teşebbüs ettiği, kararı protesto edenlerin seslerini yükselttiği vurgulandı.

Kanunun açık hükmüne rağmen AK Parti’nin İPEK Grubu’na kendi yandaşlarını yerleştirmeye çalıştığına dikkat çeken Verhofstadt ve Harms, muhalif Türk medyasını susturma girişimlerinin acilen durdurulması gerektiğini kaydetti. İfade hürriyeti ve bağımsız medyanın özellikle seçimler öncesinde ‘vazgeçilemez unsurlar’ olduğunu vurgulayan iki lider, “Seçimler öncesi İPEK’a karşı son derece net bir şekilde anti demokratik bu uygulama muhalifleri susturamayacaktır. Avrupalılar olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı farklı fikirleri dinlemeye ve muhalif sesleri susturma stratejisine son vermeye çağırıyoruz. İPEK’e el konulması kararı acilen geri alınmalıdır” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.