Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Kaya’ya tahliye

Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Kaya’ya tahliye

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldıkları gerekçesiyle 19 Ağustos’tan beri tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan ve 31 Ağustos’tan beri tutuklu olan dilbilimci Necmiye Alpay hakim karşısına çıktı.

Savcı mütalaasında Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’nın tahliyelerini, İnan Kızılkaya’nın ise tutukluluk halinin davamını talep etti.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya araç ve görevli eksikliği gerekçe gösterilerek 130 gündür tutuklu bulundukları davanın duruşmasına getirilmedi.

Savcı mütalaasında Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’nın tahliyelerini kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın ise tutukluğunun devamını talep etti. Mahkeme heyeti, Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay ve Zana Kaya için tahliye kararı verdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya örgüt üyeliği ve propagandası ile devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 17.5 yıla kadar hapisleri istenen 133 gündür tutuklu bulunan yazar Aslı Erdoğan, 121 gündür tutuklu olan yazar Necmiye Alpay, tutuksuz yargılanan avukat Eren Keskin katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.