Apple, Dünya AIDS Günü için mağazalarını kırmızıya çevirdi

Apple, Dünya AIDS Günü için mağazalarını kırmızıya çevirdi

1 Aralık Dünya AIDS Günü’ne dikkat çekmek isteyen Apple, dünyadaki tüm mağazalarını kırmızıya çevirdi. Apple mağazalarının logoları 24 saat boyunca kırmızı renk olarak kalacak. Ayrıca gün içerisinde satılan ürünlerden elde edilen gelirin bir bölümü ise AIDS’le mücadele eden Global Fund’a aktarılacak. Kampanya kapsamında Apple’ın Türkiye’deki iki mağazası olan Apple Store Zorlu Center ve Apple Store Akasya da kırmızıya büründü.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketi Apple, 2006 yılından bu yana Product (RED) adı verilen tamamen kırmızı renkli ürünlerin satışıyla Global Fund’a destek oluyor. U2 solisti Bono’nun öncülüğünü yaptığı Product (RED) oluşumu Apple gibi şirketlerle birlikte kırmızı renkli ürünler tasarlayarak AIDS’le mücadele eden projelere kaynak sağlıyor. Kırmızı renk, 1991 yılındaki Kırmızı Kurdele (Red Ribbon) adıyla düzenlenen kampanyadan bu yana AIDS’le mücade eden projelerin sembol rengi olarak kullanılıyor.

Apple bugüne kadar 75 milyon dolar yardım yaptı

Bugüne kadar (RED) ürünleriyle projeye destek olan Apple, bu yıl itibariyle ilk defa tüm perakende ve online satışların bir bölümünü fona bağışlayacak. Proje kapsamında ayrıca iki hafta boyunca (RED) için Uygulamalar adındaki özel App Store bölümünde özel yeni içeriğe sahip 25 uygulama olacak ve buradan kazanılacak tüm gelir doğrudan AIDS ile mücadele eden Global Fund’a aktarılacak.

Sosyal sorumluluk projesi olarak 8 seneden bu yana AIDS ile mücadele eden Apple bugüne kadar Global Fund’a 75 milyon dolarlık yardım yaptı. RED projesinin başlamasıyla birlikte Global Fund’ın dünya çapında sağladığı toplam kaynak miktarı ise 275 milyon dolara ulaştı. Global Fund’ın sağladığı bu kaynak AIDS’le mücadele eden sağlık araştırmalarına harcanıyor.

Apple CEO’su Tim Cook konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Apple (RED) projesini gururla destekliyoruz, çünkü verilebilecek en önemli hediyenin yaşam hediyesi olduğuna inanıyoruz.” Kampanyaya destek olan müşterilerinin AIDS’le mücadele için önemli bir kaynak oluşturduğunu kaydeden Cook, hem perakende hem de internet mağazasında başlattıkları yeni kampanyanın bugüne kadar yaptıkları en büyük yardım projesi olduğunu da sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.