Angry Bird, iklim değişikliği için mücadele edecek

Angry Bird, iklim değişikliği için mücadele edecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ünlü Angry Bird oyunun (Kızgın Kuşlar) ‘Kırmızı’ (Red) karakterini ‘Uluslararası Mutluluk Günü’nde iklim değişikliği ile mücadele konusunda BM onursal büyükelçisi olarak atadı.

‘Red’ karakteri, sanal dünya turu yaparak iklim değişikliğine karşı bilinçlendirme kampanyasına katılacak. Angry Bird filmi için BM merkezinde ‘Kırmızı Halı’ geçiş töreni düzenlendi.

Programa katılan Genel Sekreter Ban, “BM Genel Sekreteri olarak, Red karakterini, yeşil için (iklim değişikliği mücadelesi) BM’nin fahri büyükelçisi olarak atamaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Ban, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada “Angry Bird dünya genelinde milyonlarca insanı eğlendirdi. Şimdi de dünyanın daha iyi bir yer olması çabalarının parçası olacaklar” ifadelerini kullandı.

angry bird1Etkinliğe filmde karakterleri seslendiren Jason Sudeikis, Josh Gad, Maya Rudolph ile yapımcılar John Cohen, Catherine Winder ve Mikael Hed de katıldı. Filmde bir adada yaşayan kuşlar birden yeni ziyaretçilerinin (hayvanların) yaşadıkları yere geldiğini görürler. Yeni ziyaretçileri gören kuşlardan Red, film boyunca devamlı sinirli hareketleri ile dikkat çekiyor.

Filmde Red karakterini seslendiren Jason Sudeikis, “Red’in yeni ziyaretçilerle mücadele ederken, sinirlendiği” söyledi. Filmde eğitimli  rolünde olan Rudolph karakterini seslendiren Matilda, eğitimli ve koç olmanın bazı şahsi sebepleri olabileceğini belirterek “Eminim geçmişte o da sinirliydi” dedi.

Yapımcılardan John Cohen, Red’in iklim değişikliği mücadelesinde onur büyükelçi olarak atanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Red hala sinirli görünüyor olabilir, biliyoruz içeride gülümsüyor. Sinirli kuşları, sağlıklı bir dünyanın dışında hiçbir şey onları bu kadar mutlu edemez. BM ile birlikte küresel iklim değişikliğine karşı dikkatleri çekebilmek bizi son derece heyecanlandırıyor” diye konuştu.

​BM Kalkınma Programı, BM Vakfı ve Sony Pictures Entertainment ortaklığıyla düzenlenen kampanya kapsamında, sosyal medya üzerinde ‘#AngryBirdsHappyPlanet’ etiketi kullanılarak iklim değişikliğine ilişkin destek verilmesi istendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.