Amerika’nın gözü salı günü başlayacak Sandusky davasında

Amerika’nın gözü salı günü başlayacak Sandusky davasında

Pennsylvania Devlet Üniversitesi eski Amerikan futbolu koçu Jerry Sandusky hakkında ‘çocuklara cinsel tacizde bulunmak’ iddiası ile açılan davanın ilk duruşması salı günü başlayacak. Geçtiğimiz yıl kasım ayında ortaya çıkan iddialar ve suçlamalar tüm Amerika’da büyük yankı uyandırmış ve sporda yaşanan ‘cinsel saldırganlık’ yeniden tartışmaya açılmıştı.
Jerry Sandusky 15 yıl boyunca 10 oğlan çocuğuna ‘cinsel tacizde bulunmak’ suçundan 52 iddia ile yargılanacak. Savcılar 68 yaşındaki Sandusky’yi kurduğu yardımlaşma derneği aracılığıyla ihtiyacı olan oğlan öğrencilerle tanışmak ve kimilerine Penn State Üniversitesi’nde tacizde bulunmakla suçluyor. Geçtiğimiz ay Sandusky’nin yardımlaşma derneği Second Mile kapatma kararı aldığını açıkladı. Kararın gerekçesi ise yapılan bağışların tamamen kesilmiş olması.
İddialar ilk kez gün yüzüne çıktığında büyük bir skandala sebep olmuş, yaşananlardan dolayı Penn State Üniversitesi Başkanı Graham Spanier ve üniversite futbolunun yenilmez koçu Joe Paterno işlerinden kovulmuştu. Sadece aylar sonra Paterno 45 yıllık görevinden henüz kovulmuşken 85 yaşında akciğer kanserinden hayatını kaybetti.
Bir yardım kuruluşunun sahibi ve toplumda saygınlığı olan başarılı bir ismin ‘çocuklara cinsel tacizde’ bulunmakla suçlanması insanların bu konudaki klişelerinin kökten değişmesine sebep oldu. Ulusal Çocuk Koruma Eğitimi Merkezi yöneticisi Victor Vieth konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘bu skandal bize ülkemizin konuyla ilgili tutumuna yeniden bakma şansı verdi. Çocuklara cinsel taciz suçuna geldiği zaman köşede sessizce izleyen ve hiçbir şey yapmayan bir toplum olduğumuzu anlamak zorunda kaldık.’ Vieth’in direktörlüğünü yaptığı oluşum polisi ve diğer meslek gruplarını çocuklara karşı yapılan her türlü şiddeti rapor etme konusunda eğitiyor.
Sandusky skandalının yankıları sürerken, avukatlar ‘cinsel taciz’ suçlaması ile ilgili bir çok telefon ve elektronik posta aldıklarını söylüyor.
Sandusky duruşması için jüri üyelerinin seçimi önümüzdeki salı günü yapılacak. Jürinin de hazır bulunacağı duruşmalar ise en erken 11 Haziran tarihinde yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.