Amerikalı Türklerden Sierra’nın ailesine taziye ziyareti

Amerikalı Türklerden Sierra’nın ailesine taziye ziyareti

İstanbul’a fotoğraf çekmek için giden ve daha sonra ölü olarak bulunan Amerikalı Sarai Sierra’nın ailesi Türk toplumunun taziyelerini  kabul etti.

New York’un Staten Island bölgesinde  yaşayan aileyi ziyaret eden Türk Amerikan toplumu,anne Betzaida Jimenez’ye  başsağlıgı dileyerek acısını paylaştı. Zaman Amerika’nın ‘Sarai’nin annesi: Türkler kızımı kendi evlatlarını arar gibi aradı, minnettarım’ haberi üzerine harekete geçen Türk Kültür Merkezi yetkilileri kızlarını kaybeden  Jimenez ailesini yalnız bırakmadı. DSC00429

Türk insanına büyük bir minnet duyduğunu yineleyen anne Betzaida Jimenez, kendisini yalnız bırakmayan Türk halkına teşekkür etti. Staten Island Türk Kültür Merkezi üyelerinden Hakan Tale, amaçlarının bir nebzede olsa ailenin acısını hafifletmek olduğunu ifade etti. Görüşmek istediğimizi ilettiğimiz zaman kendisi bizi çok sıcak karşıladı diyen Tale “Betzaida ile  ilk görüştüğümüzde bize  sarıldı ve Türk insanın çok sıcak kanlı ve iyi insanlar olduğunu söyledi. Ailenin bu şekilde olumlu tepki göstermesi bizi sevindirdi.”diye konuştu.  

Acılı anneye başsağlığı dileyen Türk Kültür Merkezi üyelerinden Hakan Baydere ise “Türk milleti olarak her zaman yanında olacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Dualarımız sizinle” şeklinde taziyelerini iletti.

Türklerin taziye ziyaretinde bulunmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden anne Jimenez acılı günde kendisini yalnız bırakamayan Türk toplumuna teşekkür etti. Misafirlerini Sarai’ya ait bir atkı ile karşılayan kederli anne Jimenez “ Kızımın kaybolduğu sırada, sokaklarda kızımın fotoğrafını taşıyan çocukları görmek beni derinden etkiledi. Bu insanlar kızımı tanımadığı halde birçok insan kızımı bulmaya çalıştı.”dedi. Jimenez Türk dostlarından aldığı çiçeği saklayacağını hatta yapraklarını İncil’in arasına koyacağını söyledi.

Türk Hava Yolları (THY)’nın  Sarai Sierra’nın cenazesinin ABD’ye ücretsiz getirmek istediği haberlerinin hatırlatılması  üzerine konuşan Jimenez “Bu konuyu oğlumla görüştüm. THY yetkilileri ile irtibat halinde olduğunu söyledi. Onlara teşekkür etmemi istedi. Bu konuda herkese teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim” şekline duygularını dile getirdi.

Taziye ziyaretine TCC Brooklyn Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğan, TCC Staten Island Program Direktörü Muhammed Açıkgöz, Council of Turkic American Associations Program Direktörü Saim Çağırıcı katıldı.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/zYdDD543syw” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.