Amerikalı Türklerden Charlie Hebdo saldırısına kınama

Amerikalı Türklerden Charlie Hebdo saldırısına kınama

ABD’de Türk toplumunun destekleriyle kurulan çok sayıda sivil toplum kuruluşu Paris’te 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan Charlie Hebdo saldırısına yönelik bir kınama mesajı yayınladı.

Washington merkezli Türki Amerikan Birliği (TAA) çatısı altında faaliyet gösteren birçok dernek ve vakıfların resmi sitelerinden yapılan açıklamalarda, söz konusu saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği vurgulanarak sert bir dille kınandı.

Rumi Forum açıklamasında, “Fransız dergisi Charlie Hebdo’ya yönelik iğrenç saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz” ifadesini kullandı. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Gerçek Müslüman asla terörist olamaz; terörist de Müslüman olamaz.” ifadesine değinilen açıklamada, saldırının basın özgürlüğü, demokrasi, barış ve insanlığa yönelik olduğu vurgulandı.

İslam ve Türk Çalışmaları Enstitüsü (IITS), “Terör eylemi ve masum insanların öldürülmesi din dahil hiçbir sebeple savunulamaz.” ifadesini kullandı. Saldırının sert bir şekilde kınandığı mesajda, hayatını kaybedenlerin ailesine taziyeler sunuldu.

New York merkezli Ortak Değerler Birliği (Alliance for Shared Values, AfSV), böylesi korkunç eylemlerin demokratik değerlere saldırı manasına geldiğini ve altında yatan hiçbir sebebin bunu savunulabilir kılmayacağını belirtti. Hakaret karşısında verilmesi gereken uygun cevabın kesinlikle yasal ve sivil dayanaklı olması gerektiğini vurgulayan kuruluş, barış, hoşgörü ve karşılıklı saygı gibi değerlerin yayılmasına yönelik gösterilecek kararlılık ile saldırıda hayatını kaybedenlerin onure edilmesi gerektiğini kaydetti.

Chicago’da faaliyet gösteren Niagara Vakfı (Niagara Foundation) ise vakıf olarak birlik, hoşgörü ve barışçıl diyalog gibi değerleri teşvik ettiklerini ve hiçbir şekilde kabul edilemez olan saldırıyı kınandıklarını dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.