Amerikalı Müslüman lider: “Sisi’nin Mısır’da yaptığını, Erdoğan Türkiye’de yapıyor”

Amerikalı Müslüman lider: “Sisi’nin Mısır’da yaptığını, Erdoğan Türkiye’de yapıyor”

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Chicago bölge sorumlusu Ahmed Rehab, Türk hükümetinin Kimse Yok Mu Derneği hakkında aldığı keyfi kararlara tepki gösterdi. Hizmet Hareketi’ne karşı yürütülen linç kampanyasının ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyen Rehab, “Mısır’da Sisi yönetimi ne yapıyorsa Erdoğan aynılarını Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne yapıyor.” dedi.

“YARDIM DERNEKLERİNE YAPILAN SALDIRI, İNSANLIĞA YAPILMIŞTIR”

Kendisinin de sığınmacılara yardım amacıyla kurulan bir derneğe uzun süre başkan yardımcısı olarak hizmet verdiğini hatırlatan Rehab, “İnsani yardım kuruluşlarına karşı yapılan saldırı, insanlığa karşı yapılmıştır demektir” diye konuştu. Gönüllü yardımların insanlığı ayağa kaldırmayı hedeflediğini söyleyen CAIR Chicago bölge sorumlusu, “İnsanlara hizmet göturen bir derneğin faaliyetleri mahkeme kararı olmaksızın sadece güce dayanarak engelleniyorsa, bütün vicdan sahibi insanlar buna karşı çıkmalı.” dedi.

“KİMSE YOK MU’NUN FAALİYETLERİ MÜSLÜMANLAR İÇİN GURUR VERİCİ”

Kimse Yok Mu Derneği’nin faaliyetlerinden övgüyle bahseden Rehab, yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Kimse Yok Mu, pek çok yardım kurumunun dahi gitmeye korktuğu, ulaşımın en zor olduğu bölgelere gidiyor. Haiti’ye gittiğimde orada sadece Birleşmiş Milletler vardı. Dünyanın en büyük yardım kurumları vardı. Bir de Türk Bayrağı vardı. Şaşırdım. ‘Türkler burada ne arıyor?’ diye düşündüm. Baktım ki Kimse Yok Mu Derneği. Bir Müslüman olarak gurur duydum.”

“KİMSE YOK MU GÖNÜLLÜLERİ TEHLİKELİ BÖLGELERE BİZZAT GİDEREK YARDIM YAPIYOR”

Somali’ye çok sayıda yardım kuruluşunun cesaret edip gidebildiğini dile getiren Rehab, “Ancak görüyoruz ki hem Somali’de hem Gazze’de hem de Suriye’de savaşın ortasında Kimse Yok Mu var. Kimse Yok Mu Derneği buralara sadece paketle ilaç ve gıda yardımı göndermiyor, bizzat doktorlar, kadın-erkek gönüllüler evini barkını bırakıp gidiyor. Hayatlarını tehlikeye atıyorlar” dedi.

İnsani yardım kuruluşlarının faaliyetleri engellendiğinde asıl mağduriyeti yardıma muhtaç insanların yaşadığına dikkat çeken Rehab, “Kimse Yok Mu’ya karşı yapılanları Bush döneminde Amerika’daki İslamofobiklerin yaptıklarına benzetiyorum” diye konuştu.

Güçler ayrılığının olmadığı ülkelerde otoriterleşme eğiliminin başgösterdiğini hatırlatan Rehab şunları söyledi: “Demokratik sistemlerde kuvvet ayrımı ve denge-fren sistemleri vardır. Bu olmadığında rejim otoriterleşir. Bence Türkiye’de olan bu.” Yaşananların uluslararası camia tarafından yakından takip edildiğini söyleyen CAIR Chicago bölge sorumlusu, “Avrupa ülkeleri gelişmeleri net bir şekilde değerlendiriyor. Erdoğan bu yaptıklarıyla Putin’e benzetiliyor. O da seçimle geldi ve konuştuğunda demokrasi ve insan haklarından dem vuruyor. Fakat söze değil icraata bakıldığında herkes yapılanları görüyor.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.