Amerikalı eski baro başkanından ‘diktatörlük’ vurgusu

Amerikalı eski baro başkanından ‘diktatörlük’ vurgusu

Illinois Eyalet Barosu eski Başkanı Herbert Franks, Feza Medya Grubu’na kayyım atanmasına sert tepki gösterdi.

Franks kayyım kararı için “Bir diktatörün özgür bir toplumun gerekliliği olan bilginin serbest akışını engellemesine müsaade ederseniz üçüncü dünyaya doğru kayarsınız” değerlendirmesinde bulundu. 

“Özgür ifadeye izin vermeyen, tüm tarafların dinlenmesine izin vermeyen tüm ülkeler diktatörlüğe yönelme eğilimindedir” diyen Herbert Franks, “Ve bu açıdan, hükümet tarafından kapatılan ya da el konulan, kontrol altına alınan diğer bir kuruluş olan Zaman için üzülüyorum. Bu yapılanlar demokratik kuruluşlar ve demokratik ideallerle uyumlu değil” diye konuştu.

“Dünyadaki Erdoğanlar gelir, giderler” diyen Amerikalı hukukçu, özgürlüğün ve demokrasinin devam ettiği ve her zaman geliştiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin geçmişinde dünya lider olma özellikleri olan büyük bir ülke olduğunu kaydeden tecrübeli hukukçu, “Büyük bir ülkenin bu durumda olmasını görmek benim için çok üzücü bir şey. Bir dönem Türk İmparatorluğu en büyük imparatorluktu. Onların başardığını ve özgür olduklarını, büyük bir ülke olduklarını gördükten sonra, şu anda ne halde olduklarını görmekten gerçekten büyük üzüntü duyuyorum. Bu durum sadece insanlara ve ülkeye zarar getirecektir” şeklinde konuştu.

Türk insanının bu güce ve bilgiye sahip olduğuna vurgu yapan eski baro başkanı, “Dünyanın içinde bulundukları bölgedeki en güçlü milletlerden biri Türkler. Eğer inancınızı ve umudunuzu koruyup, yapmanız gerekenleri yaparsanız, bugünler geçecektir” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.