Dışişleri eski danışmanından çarpıcı iddia

Dışişleri eski danışmanından çarpıcı iddia

ABD Dışişleri Bakanlığı eski danışmanı David Phillips, Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye’nin her geçen biraz daha otoriterleştiğini söyledi. Erdoğan’ın kendi derin devletini kurduğunu iddia eden Phillips, dini duyguları manipüle eden bu derin yapının Türkiye’de insan haklarına karşı sistematik bir saldırı yürüttüğünü savundu.

Türkiye’deki gazeteciler üzerindeki baskının her geçen gün arttığını hatırlatan Columbia Üniversitesi Barış ve İnsan Hakları Çalışmaları Direktörü, “Gezi Parkı olaylarıyla birlikte anti-demokratik uygulamalara hız veren AKP hükümeti, çok daha batı karşıtı ve otoriter hale geldi.” dedi.

“NATO BUGÜN KURULSAYDI, TÜRKİYE GİREMEZDİ”

ANT Kitabevi tarafından New Jersey’de düzenlenen imza gününde konuşan Phillips, AKP hükümetinin, Hizmet Hareketi’ne karşı giriştiği cadı avıyla birlikte “dengesini tamamen kaybettiğini” savundu.

Erdoğan’ın baskıcı tutumu nedeniyle uluslararası arenada Türkiye’nin güvenilir bir müttefik olup olmadığı yolundaki kuşkuların arttığına dikkat çeken Phillips, “NATO bugün kurulmuş olsaydı Türkiye asla davet edilmezdi” dedi.

“BEYAZ SARAY, TÜRKİYE’NİN GİDİŞATINDAN ENDİŞELİ”

Beyaz Saray’da Türkiye’nin güvenilirliğine dair ciddi soru işaretlerinin bulunduğunu ifade eden Phillips, “Şimdilik açıktan dillendirilmese de ABD yönetiminde Türkiye’ye dair sürekli artan bir endişe var” diye konuştu. Erdoğan’ı demokratik bir lider olarak görenlerin sayısının gün geçtikçe azaldığını ifade eden dışişleri bakanlığı eski danışmanı, Türkiye’de yaklaşan genel seçimlerin güvenliğine dair şüpheler bulunduğunu ileri sürdü.

“AKP OY ÇALARSA, BEYAZ SARAY SESİNİ YÜKSELTİR”

Son yerel seçimlerde tartışmalara yol açan ‘oy hırsızlığı’ iddialarının 7 Haziran’da gerçekleşmesi durumunda Beyaz Saray’ın bu duruma sert tepki vereceğini söyleyen Phillips, “Eğer AKP genel seçimlerde oy çalmaya kalkarsa, Obama yönetimi şu ana kadar yumuşak bir dile aktardığı eleştirilerini güçlü bir şekilde yüksek sesle gündeme getirir” diye konuştu.

Erdoğan yönetiminin IŞİD’in büyüyüp gelişmesinde doğrudan ya da dolaylı olarak katkısı bulunduğunu savunan Columbia Üniversitesi Barış ve İnsan Hakları Çalışmaları Direktörü, “AKP, IŞİD’in kontrol edilemeyecek bir canavar olduğunu çok geç anladı” diye konuştu. Phillips, “AKP, Türkiye’yi IŞİD için bir ‘cihad otoyolu’ haline getirdi” dedi.

Erdoğan yönetiminin IŞİD’e karşı mücadelede gönülsüz davrandığını ileri süren Phillips, bu durumun IŞİD’le savaşan Kürtleri ABD için bölgedeki en önemli müttefik haline getirdiğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.