Amerika, Trayvon Martin için sokağa dökülüyor

Amerika, Trayvon Martin için sokağa dökülüyor

17 yaşındaki Trayvon Martin’i öldüren George Zimmerman’ın mahkeme tarafından serbest bırakılması Amerika’yı karıştırdı. Bugün 100’den fazla şehirde kararı protesto gösterileri düzenlenecek. Federal binaların önünde toplanacak olan binlerce Amerikalı, Adalet Bakanlığı’ndan davayı ‘sivil hak ihlali’ olarak ele almasını ve Zimmerman’ı federal mahkemede yargılamasını talep edecek. 

 

20 Temmuz tarihini ‘Trayvon için Adalet Günü’ ilan eden ünlü papaz Al Sharpton, başkanlığını yürüttüğü Ulusal Eylem Ağı (National Action Network) isimli insan hakları örgütü aracılığıyla gösterilerin fitilini ateşledi. Ülke çapında 60’tan fazla şubesi bulunan kuruma, farklı şehirlerden pek çok sivil toplum kuruluşu da destek verdi. Yerel mahkemedeki davanın kaybedildiğini fakat savaşın henüz bitmediğini dile getiren Sharpton, eylemlerin jürinin kararına barışçıl bir tepki olacağını söyledi.

 

Trayvon Martin’in annesi Sybrina Fulton, New York’taki gösteride Al Sharpton’la birlikte yer alırken baba Tracy Martin Florida’daki gösteriye katılacak. Zimmerman davası başladığı günden bu yana Trayvon Martin’in ailesine destek olan pek çok ünlü ismin de gösterilere katılımı bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.