Amerika, madencileri özel bir akademide eğitiyor

Amerika, madencileri özel bir akademide eğitiyor

Türkiye, Soma’da yaşanan maden felaketiyle yasa boğuldu. 300’e yakın madencinin hayatını kaybettiği olayın ardından maden güvenliği ve alınması gerekli olan önlemler gündeme geldi. 

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dünyanın her yerinde bu tür kazalar oluyor” diyerek yaklaşık yüz yıl önceden örnek verdiği ülkelerden biri olan Amerika’da sadece madencileri eğitmek için kurulmuş bir akademi bulunuyor. Ulusal Maden Sağlığı ve Güvenlik Akademisi (The National Mine Health and Safety Academy) isimli bu kurum Amerika’nın en önemli federal akademilerinden biri. Akademi, Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Akademileri, Sahil Güvenlik Akademisi, Denizcilik Akademisi ve FBI akademileriyle aynı sınıfta yer alıyor.

12258619Çalışma Bakanlığı bünyesinde hizmet veren kurumun amacı madenlerde yaşanan kazaları azaltmak ve sağlık standartlarını eğitim yoluyla artırmak. Akademi, dünyanın dört bir yanından gelen madencilere, maden güvenliği, sağlık ve teknik destek alanlarında eğitim veriyor. 1978’ den beri hizmet veren akademinin West Wirginia eyaletindeki kampüsünde 600 kişi eğitim görüyor. Tesiste çatı kontrol, yer kontrol, acil durum, kurtarma, havalandırma, elektrik, makine, endüstriyel hijyen, bilgisayar labaratuarlarına ek olarak bir de yeraltı maden similatörü bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.