Amerika donuyor

Amerika donuyor

Ülkenin kuzey-doğusu ve orta kısımlarında yaşanan kar fırtınası yerini dondurcu soğuklara bıraktı. Perşembe akşamı başlayan kar fırtınasından sonra ülke genelinde 16 kişi hayatını kaybetti. Birçok eyalette acil durum ilan edildi. Yetkililer, vatandaşlara zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları uyarısında bulundu. Ulusal Hava Durumu Servisi (NWC), yetkilileri soğuk havanın etkisini devam ettireceğini yer yer sıfırın altında 50-60-70 dereceye kadar düşeceği uyarısında bulundu. Rüzgarın artması ile birlikte 5-10 dakika içinde  donmaların olabileceği belirtildi. New York ve New Jersey valilikleri, acil durum ilan ederek, insanların evden çıkmamasını istedi.

SICAKLIKLAR EKSİ 70’İ BULACAK

Soğumaya devam edecek olan havalar özellikle ortabatı eyaleterinde etkisini artıracak. Hava tahmin raporlarına göre, pazar gününe kadar sıcaklıklar eksi 70’e kadar düşecek. Minnesota Valisi Mark Dayton, raporlara göre eyaletin en soğuk günlerini yaşadıklarını bu nedenle pazartesi günü okulların tatil edildiğini açıkladı.

GÖKDELENLER ARASINDA BUZ PATEN KEYFİ

ORAK0867 copyHavaların soğuk olmasına rağmen New Yorklular şehir merkezinde gökdelenlerin arasında  bulunan Bryant Park’ın içinde kurulan pistte buz pateni keyfini çıkartıyor. Kış mevsiminde buz pateni pistine dönüştürülen park, özellikle turistlerin büyük ilgisini topluyor. Çok sayıda insan aynı anda kayma şansı bulduğu piste girişler ise ücretsiz. Parkın içinde bulunan küçük şelalenin donması renkli görüntü oluşturdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.