Amcası kaçak şüpheliye seslendi: Çeçenler için utanç kaynağı oldunuz

Amcası kaçak şüpheliye seslendi: Çeçenler için utanç kaynağı oldunuz

Boston Maratonu’na bombalı saldırı düzenledikleri iddia edilen şüphelilerin amcası Ruslan Tsarni, yeğenlerinin tüm Çeçen milleti için utanç kaynağı olduğunu söyledi. Olayın zanlıların dini ya da milliyetiyle herhangi bir ilgisi bulunmadığını vurgulayan amca Tsarni, “2003 yılında geldikleri bu ülkede kendilerine bir hayat kurmayı beceremedikleri için geri kalan herkesten nefret ediyor olabilirler” dedi. 

 

Maraton sırasında gerçekleşen patlamaları ilk dakikadan itibaren takip ettiklerini belirten Ruslan Tsarni, “Yeğenlerimin bu işin içinde olabileceği bir an bile aklımdan geçmedi” diye konuştu. Olayda hayatını kaybedenlerin acısını en derin şekilde paylaştıklarını aktaran Tsarni, “Acımızın büyüklüğünü hangi cümlelerle ifade edeceğimi bilemiyorum” dedi. Şüphelilerin, hem aileleri hem de ülkeleri için utanç kaynağı olduğunu ifade eden Tsarni, yeğenine, “Hayattaysan geri dön ve teslim ol. Yaralılardan ve ölenlerin ailelerinden af dile. Siz, ailemiz için utanç kaynağı oldunuz. Sadece ailemiz için değil tüm Çeçen milleti için utanç kaynağı oldunuz” diye seslendi. Zanlıların Çeçenistan’a daha önce hiç gitmediğini hatırlatan Ruslan Tsarni, “Onlardaki bu eğilimi un ufak bir şekilde farketmiş olsaydım, onları kendim düzeltirdim” dedi. 

 

Zanlıları en son 2005 yılının Aralık ayında gördüğünü söyleyen Tsarni, “Buraya sığınma hakkı alarak geldiler. Uzun süredir herhangi bir irtibatımız yoktu. En son 2009 yılında telefonda konuşmuştuk” diye konuştu. Kendi ailesiyle kardeşinin ailesi arasında en ufak bir irtibat bulunmadığını vurgulayan Tsarni çocuklarının yeğenleriyle hiç görüşmediğini söyledi.

 

Tsarni, ABD hakkındaki hislerinin sorulması üzerine “Amerika Birleşik Devletleri benim için dünya içindeki ideal küçük dünya. Ben bu ülkeyi seviyorum ve saygı duyuyorum. Burası insanın kendini insan gibi hissedebildiği ve o çevresinden o şekilde muamele gördüğü bir ülke” cevabını verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.