Amanda Knox İtalya’da yeniden suçlu bulundu

Amanda Knox İtalya’da yeniden suçlu bulundu

Ev arkadaşları Meredith Kercher’i 2007 yılında İtalya’da öldürmekle yargılanıp ceza alan ve daha sonra aklanan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito hakkındaki temyiz yargılamasında, sanıklar yeniden suçlu bulundu.

Daha önce ABD vatandaşı Amanda Knox 28 yıl 6 ay, eski erkek arkadaşı İtalyan Raffaele Sollecito ise 25 yıl hapse mahkum edilmişti. İki sanık hapiste geçirdikleri dört yılın ardından, temyiz başvurularının kabul edilmesiyle 2011 senesinde beraat etmiş Knox, ABD’de ailesi ile yaşadığı Seattle şehrine gelmişti. Geçtiğimiz yıl yargıtay, DNA delillerindeki usulsüzlük nedeniyle Knox ile Sollecito hakkındaki beraat kararını bozmuş ve temyiz davasının yeniden görülmesine hükmetmişti.

Medyada hakkında sıkça ‘melek yüzlü katil’ lakabı kullanılan Knox, İtalya’ya dönmedi. Eski çift suçlamaları redderken Floransa’da yapılan ve 12 saat süren mahkeme sonunda, Knox ve Sollecito hakkındaki temyiz kararları geri çevrildi.

Amanda Knox İtalyan mahkemesinin temyiz kararını geri çevirmesini ve kendisini yeniden mahkum etmesini “haksızlık” diye niteledi. Knox, Seattle Times gazetesine yaptığı açıklamada, kararın adil olmadığını savundu.

Mahkeme Raffaele Sollecito’nun pasaportunu teslim etmesini istedi. Şimdi İtalya’nın, Knox’un ABD’den iadesi için yasal işlemleri başlatabileceği belirtiliyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.