Almanya’dan kabul alan akademisyene pasaport engeli

Almanya’dan kabul alan akademisyene pasaport engeli

KHK’yla ihraç edilen ‘Barış İçin Akademisyenler’ imzacısı Kamuran Akın, misafir araştırmacı olarak Almanya’ya gitmek üzere havalimanına geldiğinde pasaportunun iptal edildiğini öğrendi.

Bianet’in haberine göre Tübingen Üniversitesi’nden misafir araştırmacı olarak kabul alan Akın, 27 Ekim’de Almanya’ya gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi. Polisler, Akın’a pasaportunun iptal edildiğini ve konunun 19 Eylül’de Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildiğini aktardı. Akın, hakkında soruşturma ya da dava olmadığının anlaşılmasının üzerine altı saatin ardından serbest bırakıldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında araştırma görevlisi olan ve kadrosu Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde bulunurken ihraç edilen Akın, şunları söyledi: “Üç gün içinde pasaport iptaline itiraz hakkım var. Buna ve Mernis’te hakkımda yer alan şüpheli yazısına itirazda bulunacağım. Misafir araştırmacı olarak altı aylık kabul almıştım. Çıkış sürem uzadıkça, oradaki çalışma sürem, zamanla çalışma hakkım ve bursum yanacak.”

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.