Almanya’da IFLC rüzgarı; Müziğin diliyle buluşuyorlar

Almanya’da IFLC rüzgarı; Müziğin diliyle buluşuyorlar

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) tarafından bu sene 20.’si düzenlenecek Colors of Voices yarışması finalleri Almanya’da yapılacak.

17-18 Haziran’da North Rhine-Westphalia eyaletinin Paderborn kentinde düzenlenecek finallere 13’ü ‘Türkçe Şarkı Yarışması’ (Colors of Voices Türkçe) ve 13’ü ‘Uluslararası Şarkı Yarışması’ (Colors of Voices) için toplam 26 ülkeden finalistler katılacak.

YARIŞMACILAR 2 HAFTA BOYUNCA SAHNE ÇALIŞMALARI YAPACAK

Dünyanın farklı ülkelerinden Almanya’da sahneye çıkacak öğrenciler dereceye girmek için yarışacak. Yarışmacılar final tarihinde 2 hafta önce Almanya’da bir araya gelerek sahne çalışmaları yapacak.

İlk etapta öğrencilerin tamamı profesyonel bir orkestra ile birlikte şarkı yarışmasının provalarını canlı olarak yapma imkanı bulabilecek. Etkinliği organize eden yetkililerden alınan bilgiye göre, sahne çalışmalarına katılacak öğrencilerin provaları dışında Almanya’daki tarihi ve turistlik yerler gezdirilecek. Öğrenciler profesyonel müzisyenlerle birlikte müzik aktiviteleri yapma imkanı bulabilecek.

17 Haziran’da yapılacak Colors of Voices ve 18 Haziran’da yapılacak şarkı yarışmalarının finaline katılan bütün öğrenciler, 26 Haziran’dakiIFLC’nin 20.yılına özel hazırlanan ‘Işığın Yükseliği’ (Rise of The Light) müzikaline katılacak. Öğrenciler yine 27 kişilik büyük bir orkestra ile Işığın Yükselişi çalışmalarında hazır bulunacak.