Alman Haber Ajansı: Türkiye’de medya grupları baskı altında

Alman Haber Ajansı: Türkiye’de medya grupları baskı altında

Alman Haber Ajansı (dpa) Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri ‘Türk medyasının blokajı’ başlıklı bir haberle duyururken “Seçimlerden kısa bir süre önce ülkedeki basın özgürlüğü karanlık gözüküyor. Hükümeti eleştiren medya organları baskı altında” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi’ne terör soruşturması açılmasını Türkiye’deki medyanın durumunu çok iyi yansıttığını belirten dpa haberde “Ya içerikler sansürleniyor ya da gazetecilere dava açılıyor. Hükümet temsilcileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalin çok üstünde medyada yer alıyor” yorumunda bulundu.

Mirjam Schmitt imzalı haberde RTÜK üyesi Ali Öztunç’un “RTÜK yayın sahiplerinin tepesinde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor. Bununla siyasi sistemin devamı amaçlanıyor” ifadelerine yer veriliyor.

HER GAZETE VE TELEVİZYONDA, GÖREVİ ÇALIŞANLARI TAKİP ETMEK OLAN KİŞİLER VAR

Haberde Kanal 24 ve NTV’nin eski program sorumlularından gazeteci Mustafa Hoş’un açıklamalarına da yer veriliyor. Hoş, hükümet-medya ilişkilerine yönelik, “Hükümet tarafından doğrudan müdahaleyi kendim yaşadım. Her gazete ve televizyonda, görevi çalışanları takip etmek olan kişiler var. Bu durum Rusya’dan daha kötü” değerlendirmelerinde bulunuyor.

Hoş’un ifadelerine göre haber hükümetin hoşuna gitmezse, Erdoğan ya da Davutoğlu’nun konuşmaları hemen yayınlanmazsa hükümet sıralarından kesin olarak bir telefon geliyor.

Yaşananların sonucunu otosansür olarak tanımlayan Hoş, “20 yıllık gazeteciyim. Durum hiç bu kadar kötü olmamıştı.” diyor.

ERDOĞAN’DAN GAZETECİLERE TEHDİT

Avusturya Haber Ajansı (APA) da Türkiye’deki tehdit içeren ifadeleri haber olarak servisledi. ‘Erdoğan’dan gazetecilere tehdit’ ifadelerini kullanan APA, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik davalarına haberde yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.