Albright: Türkiye otoriter bir rejime döndü

Albright: Türkiye otoriter bir rejime döndü

ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright geçen hafta katıldığı bir toplantı’da Türkiye’nin otoriter bir rejime döndüğünü söyledi.

30 Ocak tarihinde Center For Strategic & International Studies’in (CSIS) konuğu olan Albright dünya politikasına üzerine güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Soru cevap bölümünde ise bir izleyici Türkiye’deki son gelişmeleri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın politikalarını nasıl değerlendirdiğini sordu.

Albright Türkiye’nin özellikle coğrafi konumu ile oldukça önemli bir yerde olduğunu belirtti. Politik kariyerine başladığı andan itibaren Türkiye’yi özel bir ülke olarak değerlendirdiğini kaydeden eski Dışişleri Bakanı ailseinin de Türkiye’den hoşlandığını belirtti.

“Ancak son dönemde İslami bir demokrasi modeli olmaktan otokratik bir rejime” döndü diyerek sözlerine devam eden Albright, “Türkiye NATO üyesi, Suriye’de bir harekat yürütüyor ve Rusya ile de kendilerinin bileceği bir ilişkisi var. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye konusunda yanlış yaptığını düşünüyorum ancak onlara bir şey söyleyecek kişi değilim. Türkiye ise giderek yüzünü Doğu’ya dönüyor” diyerek sözlerini bitirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.