Ajanların Kolombia’daki skandalı yeni kurallar getirtti

Ajanların Kolombia’daki skandalı yeni kurallar getirtti

Başkan Barack Obama’nın ‘Amerika Zirvesi’ne katılmak için gittiği Kolombia’da ahlak dışı olaylara imza atan gizli servis elamanlarına yeni kurallar geldi. Bundan sonra ülke dışına göreve gidecek ajanlara içki yasağının yanında adı çıkmış kötü mekanlara gitmeleri, otellerine birilerini getirmeleri yasaklandı.

Bu ayın başında Kuzey ve Güney Amerika devlet başkanlarının katıldığı zirve için Kolombia’ya giden Obama’nın yakın korumaları bu ülkede seks skandalına imza atmaları nedeniyle kamuoyunda eleştiri konusu olmuştu. Kolombia’nın Kartagena şehrinde sarhoş olup ahlaksız ilişkiye giren 12 gizli servis görevlisinden bazılarının görevlerine son verilirken kimileri de kızağa alınmıştı. Kızağa çekilen gizli servis elamanları hakkında kurum içindeki soruşturma devam ediyor.

Kartagena’daki gizli servis elemanlarının seks skandalı yalnızca bu şehir ile sınırlı olmadığı da ortaya çıktı. Yine bir görev için El Salvador’a giden gizli görevli ekibinin Kartagena’da olduğu gibi bir skandala imza attıkları da ortaya çıktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.