Ahmet Hakan’a saldırı için CPJ: Basın özgürlüğünün giderek altı oyuluyor

Ahmet Hakan’a saldırı için CPJ: Basın özgürlüğünün giderek altı oyuluyor

Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ) yaptığı açıklama ile önceki gün evinin önünde Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya, “basın özgürlüğünün altının oyulduğunu açıkça gösteriyor” diye tepki gösterdi.

Kurum adına açıklamayı kaleme alan CPJ Genel Direktörü Joel Simon, “Türk gazeteciler hapse atılıyor, haklarında hakaret davaları açılıyordu ancak bu fiziksel saldırı Türkiye’de basın özgürlüğünün giderek altının oyulduğunu gösteriyor” dedi.

Türk yetkililerden saldırıyı düzenleyenler hakkında biran önce yasal işlemlere başlayıp dava açmalarını talep eden Simon, “Ahmet Hakan’ın ifade hürriyetini  Türk hukuku garanti altına alıp korunmalıdır” şeklinde konuştu.

Açıklamada Hürriyet gazetesi binasına yapılan iki baskın yaşandığı ve uzun süredir de Ahmet Hakan’ın şahsına yönelik tehditlerin söz konusu olduğuna dikkat çekildi.

Ahmet Hakan’ın CNN Türk’de yayınlanan “Tarafsız Bölge” programını yaptığı ve burada Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile AKP’yi eleştirdiği ifade edildi.

Ahmet Hakan’a saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesi ile tutuklanan dört saldırgandan ikisinin AKP üyesi olduğu ifade edilen açıklamada, Hakan’a yapılan saldırının Hürriyet gazetesi baskınlarından üç hafta sonra gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

AKP milletvekili ve MYK üyesi Abdurrahim Boynukalın’ın Hürriyet binasının basıldığı sırada Hakan’a yönelik dövme tehditleri yaptığına işaret eden CPJ, AKP destekçisi Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün de ünlü gazeteciye “seni böcek gibi ezeriz” sözleri ile tehdit ettiğini hatırlattı.

Aldığı tehditlere karşısında Hakan’ın yetkililerden koruma talep ettiğini ancak bu talebine olumlu ya da olumsuz cevap alamadığı belirtilen açıklamada, Hürriyet’in Ahmet Hakan’a bir koruma sağladığı vurguladı.

CPJ, son olarak Hürriyet gazetesi hakkında terör propagandası yapma suçlaması ile soruşturma da açıldığını dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.