AFP: Erdoğan’ın muhaliflerine seçim öncesi operasyon

AFP: Erdoğan’ın muhaliflerine seçim öncesi operasyon

Fransız haber ajansı AFP, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polislere yönelik operasyonu, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhaliflerine cumhurbaşkanı seçimi öncesin yapılan baskınların sonuncusu” olarak değerlendirdi.

Haberde, bu sabahki baskınların, başbakan ve yakın çevresinin adının karıştığı yolsuzluk skandalının ardından Gülen Hareketi’ne yönelik ‘temizleme’ operasyonları kapsamında yapıldığı aktarıldı. 200’den fazla adrese yapılan baskınlarda gözaltına alınan polis yetkililerinin kelepçelenerek götürüldüğüne dikkat çekildi.

Haberde ayrıca, Gülen’in destekçilerinin Erdoğan tarafından ‘polis ve yargıda aşırı tesir sahibi olmak ve hükümeti devirme amacıyla yolsuzluk skandalı tezgahlamakla’ suçladığı aktarıldı.
Amerikan haber ajansı AP ise operasyonla ilgili haberinde, gözaltına alınan polislerden birçoğunun daha önce tasfiye edildiğini aktardı.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, baskınların Başbakan Erdoğan’ın da adaylar arasında olduğu cumhurbaşkanı seçiminden hemen önce gerçekleştiğine dikkat çekti. Reuters, Erdoğan’a yakın isimlerin ‘Hizmet’e karşı savaşın seçim sürecinde de süreceğine’ dair açıklamalar yaptığını vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.