Af Örgütü: Türkiye’ye biber gazı satmayın

Af Örgütü: Türkiye’ye biber gazı satmayın

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye’ye biber gazı, zırhlı araç ve diğer toplumsal olaylara müdahale ekipmanı satışının durdurulması çağrısında bulundu.

 

Af Örgütü, protestocuların barışçıl gösteri ve ifade özgürlüğü hakkını garanti altına alana dek bu tür araçların satışının askıya alınmasını istedi. ODTÜ olaylarını bahane eden bazı grupların başlatığı yeni eylemlerden de bahseden örgütün açıklamasında Türkiye’nin ciddi şekilde insan haklarını ihlal ettiği ileri sürüldü. Örgütün Türkiye araştırmacısı Andrew Garnder, Türk polisinin insan haklarını ihlal ettiğini ileri sürdü. Gander, örgütün Türkiye’ye toplumsal olaylarda kullanabileceği araç ve ekipman satışının durdurulmasını istediklerini söyledi.

 

Gardner, Türk yetkililerin, ‘İstanbul ve diğer kentlerdeki barışçıl gösterilere karşı yaygın ve insan haklarını ihlal eder ölçüde güç kullanmasının’ üzerinden birkaç ay geçmesine karşın hala ‘bağımsız ve tarafsız bir soruşturma başlatılmadığına’ dikkat çekti.

 

Uluslararası Af Örgütü, Türkiye’ye biber gazını ve diğer malzemeleri Brezilya, Hindistan, Güney Kore ve ABD’nin sattığını belirtti.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.