ABD’nin dört bir yanından şüpheli paket ihbarı yağıyor

ABD’nin dört bir yanından şüpheli paket ihbarı yağıyor

Boston Maratonu’nda gerçekleşen bombalı saldırı, Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘şüpheli paket’ hassasiyetini zirveye çıkardı. Saldırının olay yerine bırakılan bir çanta aracılığıyla gerçekleştirilmesinin ardından halk, karşılaştığı tüm paketlere potansiyel bomba gözüyle bakıyor.


New York, Massachusetts, Ohio, Missouri, California, New Jersey, Washington ve Pennsylvania eyaletlerinde daha şimdiden yüzlerce şüpheli paket ihbarı yapıldı. New York Polis Departmanı Polis Şefi sadece son 24 saat içinde 77 şüpheli paket ihbarı aldıklarını söyledi.


LAGUARDIA HAVALİMANI’NDA KISA SÜRELİ PANİK


New York’ta bulunan LaGuardia Havalimanı’nda sabah 10.30 sıralarında bulunan şüpheli paket, paniğe neden oldu. Bölgeye giden polis ekipleri Havalimanı B Terminali’nin boşaltılmasına karar verdi. Ancak herhangi bir bomba bulgusuna rastlanmaması üzerine terminal bir saat sonra tekrar açıldı.


Bir diğer duraksamaya neden olan hadise de Boston Logan Uluslararası Havalimanı’nda yaşandı. Philadelphia Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan US Airways’e ait bir uçakta indikten hemen sonra arama yapıldı. Aramanın uçak içinde bir çantadan şüpheli ses geldiği ihbarı üzerine gerçekleştiği ifade edildi. Yaklaşık yarım saati bulan inceleme süresince havalimanı inişlere kapatıldı. Aramada şüpheli bir bulguya rastlanılmadı.


NEW JERSEY’DE ŞÜPHELİ PAKET PANİĞİ 3 SAAT SÜRDÜ


New Jersey eyaletinin kalabalık semtlerinden Clifton’da polis, şüpheli bir çanta nedeniyle bazı sokakları ulaşıma kapattı. Bomba imha uzmanları çantaya özel robotlarla müdahale ederken semt sakinleri polisin çalışmasını uzaktan gergin bir şekilde izledi. Sokaklar yaklaşık 3 saat boyunca trafiğe kapalı kaldı. İnceleme sonunda çantada bomba olmadığı anlaşıldı.


ŞÜPHELİ PAKETTEN HOPARLÖR ÇIKTI


Los Angeles’ta polis ekiplerine şehirde bulunan dünyanın en büyük su arıtma tesisinin hemen dışında şüpheli paket olduğu ihbarı geldi. Olay yerinde incelemede bulunan ekipler herhangi bir bomba bulgusuna rastlamadı. Olay yerinde sadece eski bir hoparlör bulunduğunu açıklandı.


Ülkede bunlar yaşanırken polis yetkililerinden ise yapılan ihbarları destekleyici ifadeler geliyor. Cincinnati Polis Şefi Bill Hahn, yapılan saldırının insanları daha da dikkatli olmaya ittiğini ifade etti. Yetkilileri uyarmanın herkesin görevi olduğunun hatırlanması adına iyi bir zaman geçirdiklerini belirten Hahn, “Şüpheli bir şey görürseniz bunu mutlaka dillendirin.” dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.