ABD’li vekiller, Sierra cinayetini çözen müdürü cezaevinde ziyaret etti

ABD’li vekiller, Sierra cinayetini çözen müdürü cezaevinde ziyaret etti

Sarayburnu’ndaki surlarda cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra cinayetini çözen, şu an ise özgür basını hedef alan operasyon kapsamında Silivri’de tutuklu bulunan eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı’ya, New Yorklu milletvekilleri teşekkür ziyaretine geldi.

ABD’li Sarai Sierra’nın fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da 2 Şubat 2013 günü cesedi bulunmuştu. Başına aldığı darbe ile hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Sierra’nın katil zanlısı ‘Laz Ziya’ lakaplı Ziya Tasalı’ya ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Uzun süre gündemdeki yerini koruyan cinayeti çözen şubenin başında Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı bulunuyordu. Özgür basını hedef alan operasyon kapsamında ‘örgüt üyeliği’nden tutuklanan Erçıktı, Silivri Cezaevi’nde bulunuyor.

TEŞEKKÜR ZİYARETİNE GELDİLER

Eski Şube Müdürü Ertan Erçıktı’nın avukatı Ömer Turanlı, ABD’li milletvekillerinin Sarai Sierra cinayetini çözdüğü için Erçıktı’ya teşekkür ziyaretinde bulunduklarını açıkladı. Twitter’dan açıklama yapan Ömer Turanlı, “New York milletvekilleri Joseph S.Saladino, Joseph C.Borelli, Vincent M. Ignizio Ertan Erçıktı ile görüşmek için ülkemize geldi.” dedi, Adalet Bakanı’ndan izin beklediklerini söyledi. Müvekkili Erçıktı’nın Sarai Sierra cinayetini çözdüğünü vurgulayan Turanlı, “ABD bu cinayetin çözüleceğine inanmıyordu. Ertan beyin olağanüstü gayretleriyle cinayet çözülmüş olup teşekkür için vefa gösterip Silivri’de görmeye geldik.” dedi.

HİDAYET KARACA’YI DA ZİYARET EDECEKLER

ABD’li milletvekilleri, izin verilirse, özgür basını susturma operasyonu kapsamında bir dizi senaryosundan tutuklanan ve Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’yı da ziyaret edecek. Görüşme için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunan milletvekilleri, bakanlığın izin vermesini bekliyor.

BARANSU’YU ZİYARE İÇİN DE İZİN İSTEDİLER

ABD’li milletvekilleri Joseph Saladino, Joseph Borelli ve Vincent Ignizio, Balyoz davasıyla ilgili olarak “gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” iddiasıyla Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Mehmet Baransu’yu ziyaret etmek için de izin istedi. Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, Adalet Bakanı’ndan, New Yorklu milletvekillerinin talebine cevap verilmediğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.