ABD’li vekil: Bu festivalin Türkiye’de yapılamaması utanç verici

ABD’li vekil: Bu festivalin Türkiye’de yapılamaması utanç verici

Washington DC’de düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivaline ABD’li milletvekilleri de katıldı.

ABD’li vekiller etkinlik sırasında öğrencilerle birlikte sahneye çıkarak izleyicilere seslendi. Demokrat Parti California Milletvekili Mike Honda ve Cumhuriyetçi Parti Texas Milletvekili Randy Weber’in yaptığı konuşma, geceye damgasını vurdu.

Konuşmasına “Selamün aleyküm” diyerek başlayan California Milletvekili Honda, festivalin barış, hoşgörü ve insanlığa hizmet gibi mesajlarının olduğunu söyledi. Honda, Türk Hükümeti’nin Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı yürüttüğü baskı rejimi kapsamında bu festivali yasakladığını belirtti.

Honda, hükümetin ifade özgürlüğünü kısıtlama faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, “Biz buradaki çocuklar vasıtasıyla çok kültürlülüğümüzün coşkusunu yaşarken yeniden baskı ve hoşgörüsüzlüğe karşı duruşumuzu yineleyelim ve bütün dünyada farklılıkların tadını çıkarmak için hep birlikte çalışalım” dedi.

Festivaldeki barış ve kardeşlik mesajının Türkiye hariç tüm dünyaya ulaştığını dile getiren Honda, “Türkiye’de ortaya çıkan bu festivalin Türkiye’de düzenlenemiyor olması utanç verici” ifadelerini kullandı.

Teksas Milletvekili Weber ise 2003’te Türkiye’de başlayan festivalin bu boyuta ulaşmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Festivalin Fethullah Gülen Hocaefendi’den düşüncelerinden ilham alınarak düzenlenmeye başlandığını hatırlatan Weber, “Fethullah Gülen’e barışçıl bilgeliği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.