ABD’li siyasetçilerden Hidayet Karaca tepkisi

ABD’li siyasetçilerden Hidayet Karaca tepkisi

Gazeteci Hidayet Karaca ve tutuklu polis müdürlerinin haklarında verilen tahliye kararına rağmen serbest bırakılmamasına tepkiler giderek artıyor. Avrupa Birliği’nden sonra ABD’den de konuya ilişkin sert eleştiriler geldi.

Söz konusu gelişmenin demokratik bir ülkede yaşanamayacağını belirten Amerikalı senatör ve milletvekilleri, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda kaygı duyduklarını belirtti.

New York Eyalet Milletvekili söz konusu gelişmeyi Joe Borelli, “Hükümetin kararını beğenmemesi sebebiyle bir hakimin yargı gücünü bozması absürd hadise.” dedi. Borelli, “Bunun ABD veya herhangi bir demokratik ülkede yaşanabileceğini sanmıyorum.” diye konuştu.

Kuzey Carolina eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Thom Tillis ise insan hakları ve ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Temel insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda son günlerde yaşananların kendilerine kaygı verdiğini söyleyen Tillis, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin on yılları bulduğunu ve bu ilişkilerin güçlü bir şekilde devam etmesini umduğunu belirtti. Tillis, “Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklere saygı duyulduğundan emin olmalıyız.” dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu da kısa süre önce yaptığı açıklamada, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve çok sayıda polisin tahliyesinin reddedilmesine tepki göstermişti. Komisyondan yapılan açıklamada davanın şeffaf ve Türkiye anayasasına uygun olarak ele alınması çağrısı yapılmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.