ABD’li askerlerden ilginç Suriye tepkisi

ABD’li askerlerden ilginç Suriye tepkisi

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Justin Amash, Twitter’dan yaptığı açıklamada ABD ordusunda görev yapan birçok askerin Suriye’ye askeri operasyona karşı olduğunu iddia etti ve askerlerin operasyona karşı olduklarını ifade eden twitlerini yayınladı.

Amash, ABD ordusu mensuplarıyla yazışmalarında, askerlerin kendisinden Suriye’ye askeri operasyona red oyu kullanmasını istediğini söyledi. ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’de Esad rejiminin kimyasal silah depolarını hedef alacak bir askeri operasyon için Kongre’den onay istemişti. Kongre, 9 Eylül’de tatilinin bitmesinin ardından, konu hakkında oylama yapmak için toplanacak.

Justin Amash’ın yeniden yayınladığı twitlerden bazıları şöyle: “Hava Kuvvetleri’nde 13 yıl görev yaptım. Anayasaya saygı gösterdiğiniz için teşekkürler. Lütfen Suriye’ye harekata karşı oy kullanın”, “Özel Kuvvetler’de görevliydim, Irak’ta 2 dönem, Afganistan’da 1 dönem görev yaptım. Lütfen Suriye’ye askeri harekata karşı oy kullanın”, “9 yıl Donanma’da görev yaptım. Red oyu kullanacağınızdan eminim, teşekkür ediyorum.”

Öte yandan, çeşitli web sitelerinde yayınlanan ve ABD askerlerine ait olduğu iddia edilen fotoğraflar da, ordu mensuplarının savaş karşıtı söylemlerini gözler önüne seriyor.

Kendilerine Suriye Elektronik Ordusu adını veren, Suriye rejimi yanlısı bir hacker grubu, ABD Deniz Piyade Kolordusunun web sitesine askerlerin savaşa muhalefetine ilişkin bir fotoğraf koydu. Fotoğrafta, yüzleri görünmeyen ve ABD askeri üniforması giyen iki kişinin ellerinde savaş karşıtı mesajlar yazan kağıtları tutuyor. Mesajlardan birinde “Başka ülkelerin iç savaşlarına dahil olmak için orduya girmedim, Suriye’den uzak durun” yazarken, diğer mesaj da “Suriye iç savaşında El Kaide’nin yanında savaşmak için donanmaya katılmadım” yazıyor.

Suriyeli hackerlar aynı sayfaya ayrıca yazılı bir mesaj yerleştirdi. Mesajda şöyle yazıyor: “Sevgili ABD’li Deniz Piyadeleri. Bu, size, son 3 yıldır El Kaide ile savaşan Suriye Ordusundaki kardeşlerinizden bir mesajdır. Vatanseverlik ve ülkenize olan sevginizi anlıyoruz. Öyleyse siz de bizi anlayın. Obama, El Kaide üyelerini kurtarmak için hayatlarınızı tehlikeye atmak isteyen bir haindir. Piyadeler, lütfen silah arkadaşlarınızın Obama’nın Suriye’ye karşı El Kaide ile ittifakı hakkında ne düşündüğüne bir bakın.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.