AB’den Today’s Zaman ve BirGün tepkisi: Endişeliyiz

AB’den Today’s Zaman ve BirGün tepkisi: Endişeliyiz

Avrupa Birliği, Today’s Zaman ve BirGün gazetesi çalışanlarının hapis cezalarına çarptırılmalarına tepki gösterdi.

AB Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettikleri gerekçesiyle ‘muteber’ gazetecilere hapis cezaları verilmesini ‘endişeyle öğrendiğini’ açıkladı. Mahkeme, hapis cezalarını ertelemişti.

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, bir soruya verdiği cevapta ifade hürriyetinin AB’nin temellerinden biri olduğunu tekrar hatırlattı. En son geçen ay açıklanan ilerleme raporu vesilesi ile olmak üzere birçok kereler Türkiye’de gazetecileri tehdit altında tutan ve oto sansüre yol açan bir iklimin hakim olduğuna dikkat çektiklerini vurgulayan Kocijancic, Türkiye’nin mevcut kanunlarını AB normlarına, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10. maddesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatlarına uygun hale getirmesi gerektiğini belirtti.

Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İfakat Malatyalıoğlu, Başbakan Davutoğlu’na görevinden dolayı hakaret ettikleri gerekçesi ile Bülent Keneş ve Celil Sağır’ı 1 yıl 2 ay, Sevgi Akarçeşme’yi 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırmıştı.

BirGün yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur’a da, “Katil ve hırsız Erdoğan” manşetinden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.