AB’den ‘siyasi diyaloğu tehlikeye atmayın’ mesajı

AB’den ‘siyasi diyaloğu tehlikeye atmayın’ mesajı

Avrupa Birliği (AB) Genişleme Komiseri Johannes Hahn, AB Bakanı Volkan Bozkır ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye’deki son gelişmelerin çözüm süreci üzerindeki olumsuz etkilerine dair derin endişeler taşıdığını ifade etti.

Komisyondan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada Hahn’ın görüşmede  “Bütün bölge için çok önemli ve stratejik rolünü canlandırması ve bölgeye istikrarsızlık getirecek her türlü hareketten kaçınacağı konusunda Türkiye’ye güveniyoruz” sözlerini sarf ettiği belirtildi.

Teröre verilecek cevabın orantılı ve hedefi belli olacak şekilde olması gerektiği, ülkedeki “demokratik siyasî diyaloğu” tehlikeye sokmayacak şekilde olması uyarısında bulunuldu.

Açıklamada geçen Cuma günü HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile yapılan telefon görüşmesinde Hahn’ın tüm tarafların yeniden barış sürecine katılması ile geniş ve kapsayıcı bir siyasi çözüm için çalışılması yönündeki ifadelerine de yer verildi. Yeniden sağlanacak ateşkesin tüm Türk vatandaşlarının yararına olacağı belirtildi.

AB’DEN TÜRKİYE’YE ‘IŞİD’E KARŞI MÜCADELE’ DESTEĞİ

Hahn’ın Bozkır’a Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadeleyi hızlandırması konusunda açıklamalarına yönelik AB’nin güçlü desteğini yinelediği de belirtildi.

Avusturyalı siyasetçi, AB’nin kendi ülkelerindeki zulümden kaçan Suriye ve Iraklı mültecilere Türkiye tarafından sunulan eşi görülmemiş insanî yardıma verilen desteği artırmanın yollarını aradığının altını çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.