ABD’de Türkiye karşıtı yeni karar tasarısı

ABD’de Türkiye karşıtı yeni karar tasarısı

ABD’de son günlerde Kongre’yi ve Obama yönetimini Türkiye’ye karşı hareket etmeye çağıran karar tasarılarına bir yenisi daha eklendi. Tanınmış senatörler Chris Murphy ve Ron Johnson ile 34 milletvekilinin sunduğu iki farklı karar tasarılarının ardından dünde 4 ABD’li milletvekili Twitter ve Youtube üzerindeki engellemelerin kaldırılması çağrısı yaptı.

Karar tasarısı Temsilciler Meclisi İletişim ve Teknoloji Alt Komitesi üyesi milletvekili Anna Eshoo ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi milletvekilleri Tom Marino, Joe Kennedy ve Bill Keating’in ortak imzasını taşıyor. Tasarıya ilişkin internet sitesinden yazılı açıklama yapan Anna Eshoo, ifade ve basın özgürlüğünün demokrasilerin temel unsuru olduğunu ifade etti. Youtube ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin bu unsurların güçlenmesine yardımcı olduğuna vurgu yapan Eshoo, “Bu karar tasarısı ile Türkiye ve dünyada internet özgürlüğünü kısıtlayan eylemlere karşı duruyoruz.” dedi.

Tom Marino, internete erişimin bireylerin ifade özgürlüğü açısından önemli olduğunu vurguladı. Bu sebepten dolayı ABD Kongresi’nin Türkiye’deki dostlarını internet ve sosyal medya sitelerine erişim açılması için teşvik etmesi gerektiğini dile getiren Marino, “Bu tasarı, Türkiye’ye sadece Twitter ve YouTube’u tekrar açmak zorunda olması değil, vatandaşlarının kendilerini ifade etmesi ve barışçıl şekilde bir araya gelme haklarını korumak zorunda olduğuna dair güçlü bir mesaj olacaktır.” dedi.

Diğer milletvekilleri Joe Kennedy ve Bill Keating açıklamalarında demokrasi ve ifade özgürlüğünin önemini vurguladı. Milletvekilleri, hükümetin bir an önce Twitter ve Youtube üzerindeki kısıtlamaları kaldırarak demokrasisini güçlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.