ABD’de silahlı saldırı: 4 denizci öldü 1 polis yaralandı

ABD’de silahlı saldırı: 4 denizci öldü 1 polis yaralandı

ABD’nin Tennessee eyaletinde bağlı Chattanooga şehrinde yaşanan silahlı saldırıda vurulan 4 denizcinin öldüğü belirtildi. Bir polis yetkilisi ise yaralandı.

Otomatik silahlı bir şahıs yerel saat ile 11:05’te ABD ordusuna ait Donanma Reserv Merkezi önünden geçtiği sırada binaya doğru ateş açmaya başladı. Saldırıdan ardından binanın kapısında onlarca kurşun deliği oluştu.

Görgü tanıkları yerel basına yaptıkları açıklamalarda saldırıyı gerçekleştiren şahsın gümüş renkli spor bir araba ile binanın üzerinde yer aldığı Amnicole Anayolu’ndan geçerken saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Chattanooga Belediye Başkanı Andy Berke, 4 kişinin ölümüne neden olan saldırganın öldürüldüğünü dile getirdi. Saldırganın adı daha sonra Muhammed Yusuf Abdulaziz olarak açıklandı.

Yaralanan polis yetkilisinin durumunun iyi olduğunu dile getiren Berke, başka yaralıların da olduğunu ve tedavi altına alındığını kaydetti. Yaralıların sayısını vermedi.

Berke, aynı saatlerde Donanma Reserv Merkezi’ne 11 km uzaklıktaki Askeri Toplanma Merkezi’ne de saldırının olduğunu doğruladı. Ancak bu saldırıya ilişkin detay vermedi.

Yetkililer olayın terörizm saldırısı olduğuna dair ellerinde bir bilginin olmadığını dile getirdi.

Bölge Başsavcısı Bill Killian saldırıyı “ülke içi terörizm eylemi” şeklinde nitelendirdi.

FBI saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.