ABD’de oy kullanma işlemi devam ediyor

ABD’de oy kullanma işlemi devam ediyor

Yurt dışında yaşayan seçmenler bu yıl ilk kez yaşadıkları ülkede oy kullanıyor. Cumhurbaşkanı seçimi için 31 Temmuz günü sabah 08.00’de başlayan oy verme işlemi büyükelçilik ve konsolosluklarda devam ediyor.

New York Başkonsolosluğu’na bağlı seçmenler Birleşmiş Milletler (BM) Merkez binasının karşısında bulunan Türkevi’nde kurulan sandıklarda oy kullanıyor. New Jersey’nin Princeton şehrinden New York’a oy kullanmak için gelen Rutgers Üniversitesi öğretim üyelesi Dr. Serpil Güran, yurt dışında ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Cumhurbaşkanı seçimlerini çok önemsediğini belirten Dr. Güran “Memleketin kaderini belirleyecek bir oylamada ben de oy kullanma gururuna eriştim. Bugün için özellikle eşimle birlikte işyerlerimizden izin aldık.” diye konuştu.

New York’a dil eğitimi almak için gelen Rana isimli öğrenci ise oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getirdiği için mutlu olduğunu söyledi. Seçimlerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini temenni eden Rana “Geçen seçimlerde bir takım sorunlar çıkmıştı. İnşallah bu sefer olmaz. Burada sorun olacağını düşünmüyorum, yani temennimiz o yönde.” diye konuştu.

ABD’de ilk turu perşembe günü başlayan cumhurbaşkanı seçimine ilişkin oy kullanma işlemi, 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. New York’ta seçimin ilk iki gününde 39 bin 700 seçmenden sadece 1600’ünün oy kullandığı bildirildi. ABD genelinde toplam 85 bin 683 seçmen bulunuyor.

Seçimin ikinci tura kalması halinde oy verme işlemi ABD’de 17-20 Ağustos tarihleri arasında tekrarlanacak.

ABD genelinde  New York, Boston, Houston, Los Angeles, Chicago başkonsoloslukları ve Washginton Büyükelçiliği’nde oy kullanılıyor.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.