ABD’de Kuveyt Türk’e IŞİD davası açıldı

ABD’de Kuveyt Türk’e IŞİD davası açıldı

ABD’de Kuveyt Türk ve Kuveyt Finance House’a dava açıldı. Dava dilekçesinde Hajjaj al-Ajmi isimli bir şahsın El-Nusra’ya ve IŞİD’e para ve silah yardımı yapmakla suçlanıyor.

Hajjaj al-Ajmi’nin paraları Türkiye üzerinden örgütlere aktardığı ileri sürülüyor. Dava dilekçesinde Ajimi’nin para transferlerini Kuveyt Türk ve Kuveyt Finance House üzerinden yaptığı belirtildi.

Dilekçede her iki kuruluşun ‘IŞİD terör örgütüne direk, isteyerek ve devamlı finans kaynağı sağladığı’ iddia edildi.

California’daki Süryani kilisesi St.Francis Assisi’nin (SFA) şikayeti üzerine California’da Weiss hukuk bürosu tarafından açılan davada IŞİD için nasıl yardım kampanyası ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor.

Kilise, dava dilekçesinde kendi cemaat üyelerinin IŞİD tarafından öldürüldüğü, yaralandığı veya mülteci kamplarına gitmelerine zorlanıldığı belirtiliyor. Cemaat üyelerinin Suriye ve Irak’ta mülklerinin olduğunu ancak IŞİD’ten dolayı oraları terk etmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

El-Kaide destekçisi olduğu iddia edilen Hajjaj al-Ajmi’nin bir yardım derneği kurarak para topladığı ve Kuveyt Türk bankası üzerinden El Nusra’ya ve IŞİD’e Irak ve Suriye’de savaşması için para aktardığı belirtildi.

İddialara göre, “Mobilization of the People of Qatar Campaign for the Levant” adında Suriye’deki cihatçı grupların arttırılması adına kampanya başlatılıyor. Hajjaj al-Ajmi, kampanyalardan bağış toplamak için Twitter hesabını da aktif bir şekilde kullanıyor. El Nusra’ya ait olduğu belirtilen Twitter hesabından para yardımlarının Hajjaj al-Ajmi’ye gönderilebileceği ileri sürüldü.

Hajjaj’ın 2014’te Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD tarafından terör örgütü El-Kaide için finans sağlayan bir kişi olarak tanındığı hatırlatıldı.

YARDIM PARALARININ KUVEYT BANK’IN İSTANBUL MERKEZİNDEKİ HESABA YATIRILDI

Hajjaj al-Ajmi, bağışçılarından paraları Kuveyt Bank’ın İstanbul merkezindeki İslami Şam Heyeti Derneği adına açılan TR960020500000869531100123 hesabına yatırmalarını istiyor.

Şahsın, para yardımı için yaptığı konuşmaları içeren bir video linki de bulunuyor. Dilekçede Hajjaj al-Ajmi’nin yanısıra  Irshid al-Harji’nin isimli birisinin Ümmet Partisi’nin İstanbul ofisi aracılığıyla Lazkiye ve İdlib’tekilere yardım gönderdiği belirtiliyor.

Mahkemeye sunulan belgelerde ‘Muhtaç Mahkumlara Ve Ailelerine Yardım Derneği’nin sosyal medya hesaplarında da tespit ediliyor. Bu bağlantının @MumDer_ adlı hesap üzerinden sürdüğü iddia ediliyor. MÜMDER’in aralarında IŞİD üyelerininde olduğu Müslüman mahkumlar için para topladığı anlatıldı.

Mahkemede Hajjaj al-Ajmi’nin uluslararası terör organizasyonuna entegre olduğu, IŞİD’e yardım amacıyla Kuveyt Türk bankasında yer alan İstanbul merkezli banka hesabını kullanarak bağış topladığı ileri sürülüyor.

6 Ağustos 2014’de Suriye’deki teröristlere yardım eden bir şahıs olarak tanındığı ve Interpol tarafından tutuklandığı hatırlatıldı.Tutuklanmasına rağmen, Kuveyt Türk’ün İstanbul’daki hesabına para yatmaya devam ettiği belirtildi.

Her iki finans kurumu, hesaplarına yatan paraların IŞİD’e gideceğini bildiğini iddia eden Kilise, yapılan maddi yardımların uluslararası teröre katkıda bulunduğu kaydedildi. IŞİD’in de Suriye’deki Hristiyanların katliamlarına neden oldu. Kilise bütün bunların dikkate alınarak, cemaat üyelerinin maddi kayıplarının giderilmesi bunun için tazminat talebinde bulundu.

Dilekçede ayrıca mahkemenin uygun göreceği maddi cezanın da verilmesi istendi.

Öte yandan Kuveyt Türk bankasının yüzde 62’sinin Kuveyt Finance House’a ait olduğu kaydedildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.