ABD vize muafiyetini daraltıyor: 8 ülkeye ziyaret edenlerin ABD’ye gitmesi zorlaşacak

ABD vize muafiyetini daraltıyor: 8 ülkeye ziyaret edenlerin ABD’ye gitmesi zorlaşacak

ABD, vize muafiyeti uyguladığı 38 ülkenin vatandaşlarına yönelik yeni düzenlemeler getirdi. Bu muafiyetten yararlanan 38 ülkenin vatandaşları, Kuzey Kore, İran, Irak, Sudan, Suriye, Libya, Somali ve Yemen’e seyahat etmiş olmaları halinde ülkeye girişlerde artık vize almak zorunda kalacak.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Biriminin internet sitesinde yer alan açıklamada, 1 Mart 2011 ve sonrasında Kuzey Kore’nin yanı sıra İran, Irak, Sudan, Suriye, Libya, Somali ve Yemen’e seyahat etmiş veya buralarda bulunmuş olmaları halinde ABD’ye girişlerde vize almaları gerekeceği belirtildi.

90 GÜN VİZESİZ

Açıklamada, bu kişilerin ABD’ye girişlerine artık müsaade edilmeyebilecekleri de ifade edildi. ABD vize Muafiyet Programı çerçevesinde 38 ülkenin vatandaşlarına, ABD’ye 90 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanınıyor. Bu ülkeler şunlar: “Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Şili, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve İngiltere.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.