ABD: Türkiye’ye yaptırım seçeneklerini değerlendiriyoruz

ABD: Türkiye’ye yaptırım seçeneklerini değerlendiriyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus bakanlıktaki basın brifinginde yaptığı açıklamada, “Bakan ve Başkan, Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyması (CAATSA) kapsamındaki bütün seçenekleri inceliyor. Buradan bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda (Türkiye’nin S-400 alımının) ne gibi sonuçları olabileceğini açık bir şekilde ifade ettik. Bu sonuçları da bugün Başkan’ın Türkiye’nin F-35 alamayacağından söz ettiği açıklamasında gördük. Hangi yaptırım seçeneklerinin seçileceğine gelince, biz yaptırımlarla ilgili önceden bilgi vermiyoruz. Bakan Başkanla birlikte bunun üzerinde çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Sözcüye, “Peki yaptırım sürecinde neredeyiz?” sorusu da yöneltildi. Sözcü, “Süreç devam ediyor. Yeni bir durum olduğunda açıklama yaparız” demekle yetindi. Hangi yaptırım seçeneklerinin değerlendirildiği konusunda soruya cevap vermekten kaçındı.

TRUMP’IN TUTUMU SORULDU 

Morgan Ortagus’a Trump yönetiminin Türkiye’ye yaptırımlardan muafiyet tanınıp tanınmayacağı ya da yaptırımların etrafından dolaşılmasının değerlendirilip değerlendirilmediği de soruldu.

YASA UYARINCA BİR KARAR VERİLECEK 

Ortegus verdiği cevapta, “Etrafından dolaşma derken neyi kastediyorsunuz bilmiyorum. Hepimiz Google’a bakıp CAATSA yaptırımlarındaki 12 seçeneğin ne olduğunu ve yasa kapsamında nelerin yapılabileceğini görebiliriz. Bakan ve Başkan ABD yasası uyarınca bir karar verecek. Bir karara varıldığında elbette hepinizi bilgilendiririz” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.