ABD: Osman Kavala çağrısı Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesiyle tutarlıdır uto Draft

ABD: Osman Kavala çağrısı Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesiyle tutarlıdır uto Draft

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye ile yaşanan Osman Kavala gerilimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 18 Ekim’deki Kavala çağrılarının Viyana Sözleşmesi’nin 41. Maddesiyle tutarlı olduğunu söyledi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Price, “Biden yönetimi, ortak öncelikler üzerinde Türkiye ile işbirliği arayaşında” dedi.

Anlaşmazlıkları gidermek üzere herhangi bir NATO müttefikiyle olduğu gibi Türkiye ile de diyalog kurmaya devam edeceklerini belirten Price, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’ın Türkiye’de görevinin başında olduğunu aktardı. 

ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda’nın Türkiye büyükelçileri, iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunu dördüncü yılı olan 18 Ekim’de yayımladıkları ortak bildiriyle, Kavala’nın serbest bırakılması için Türkiye’ye çağrıda bulunmuştu.

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu büyükelçilerin “istenmeyen kişi” ilan edilmeleri için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini açıklamıştı.